Vine vara, bine-mi pare, in gradina am o floare, iar in case toate lumea ar trebui sa aiba aparate de aer conditionat, caci traim vremuri moderne, suntem obisnuiti sa avem tot confortul si sa nu suferim daca exista posibilitatea sa ne usuram conditiile in care traim si muncim. Un aparat de aer conditionat este la fel de necesar pe cat este si apa bauta zi de zi, caci Romania are ierni destul de geroase si veri foarte calduroase. Eu nu pot uita ca an de an, fie ca se anunta la meteo, fie ca nu, exista zile in care ies din casa si ma izbeste un val de aer fierbinte care aproape ca ma face sa ma razgandesc si sa fug inapoi, in casa. Pe strazi nu au fost inca puse aparate de aer conditionat, insa in case, in institutii, in fabrici, oriunde e nevoie de ele, oameni se straduiesc sa cumpere si sa monteze, ca sa le fie bine macar cand sunt la adapost de razele soarelui.

Desigur, stiu si persoane care spun, pe un ton mohorat sau chiar superior: nu suport aer conditionat in jurul meu, in camera mea, in biroul meu. Pe acestia i-as lasa sa stea opt ore in soarele canicular al verii, apoi i-as invita la o cafea calda intr-o casa calduroasa, unde nu exista aer conditionat. Nu stiu daca a facut cineva cercetari, insa in coltul meu de lume am observat un lucru: cel care spune “nu suport aer conditionat pe langa mine” este in general cel care locuieste la munte, in zone racoroase, in case care, din constructie, din felul in care sunt pozitionate, sunt ferite de actiunea soarelui, de canicula, de tot disconfortul pe care il simt cei care locuiesc la bloc, la ultimul etaj, de exemplu.

Daca aveti nevoie de aparate de aer conditionat, va sfatuiesc sa intrati pe site-ul Roinstalatii.ro. Eu acolo am vazut o multime de modele, pentru tot felul de nevoi, caci una este sa cumperi aparat de aer conditionat pentru o garsoniera, si alta este sa cumperi pentru o croitorie in care lucreaza cateva sute de oameni. Preturile sunt accesibile, sunt pentru orice buzunar, dupa cum veti observa.