Citeam dimineata o poveste despre un medic stomatolog care are puterea de a vraji copiii, de a-i convinge sa stea cuminti, din pura placere, pe scaunul din cabinetul de stomatologie, fie ca au nevoie sa le fie reparata o carie, fie ca au nevoie de un aparat pentru indreptarea dintilor. Ma tot intreb de atunci de ce nu se face putina “scoala” cu toti dentistii, astfel incat micutii sau mai marii pacienti sa nu se sperie de vizitele la cabinetul stomatologic, sa se duca de placere si fara strangeri de inima. Pana la urma, montarea unui aparat dentar pentru indreptarea dintilor nu e o operatie pe creier care sa sperie pacientul. Totul tine de tactul medicului, de felul in care poate sau nu sa isi convinga pacientii ca nu le face nimic rau, ba chiar din contra, ca ii ajuta sa arate bine, sa zambeasca fara jena.

Nici macar nu e atat de greu pe cat pare la prima vedere. Dentistul despre care citeam dimineata nu se atinge de nici un copil pana cand nu ii explica foarte clar ce ii va face, pana nu ii arata instrumentele pe care le va folosi, pana nu face cateva glume simpatice, astfel incat pacientul sa nu mai stea incordat si cu teama. Si care copil nu se arata incantat cand vede cum scaunul din cabinetul stomatologic isi poate schimba forma dupa bunul plac al dentistului? Folosind aceste tactici, orice medic stomatolog poate castiga increderea pacientilor si poate trece la montarea unui aparat dentar pentru indreptarea dintilor fara sa mai vada ochi ficsi, maini inclestate sau sa aude gemete acolo unde nu exista durere.

Si, sinceri sa fim, chiar nu mai exista durere in cabinetele stomatologice. S-au inventat tot felul de elemente ajutatoare care sa elimine durerea si sa faca din vizita la cabinetul sau clinica de stomatologie o experienta placuta, absolut deloc traumatizanta, cum erau candva, pe vremea cand eram eu copil. Daca aveti nevoie de un aparat pentru indreptarea dintilor sau pentru orice alt serviciu stomatologic, va recomand sa incercati la clinica Trident, locul unde specialistii isi trateaza cu tact pacientii si unde aparatura este de ultima generatie.

slide1