Nu reușim să punem bani deoparte. Cum adunăm o sumă oarecare, cum se ivește ceva ce trebuie cumpărat sau rezolvat. Vânătă de supărare după ce am văzut cum contul meu s-a golit iar, l-am rugat pe Ionuț să se uite puțin la aparatul foto, în speranța că va descoperi ce bubă are, dacă tot nu îmi permit deocamdată să îmi cumpăr altul, “mai trainic și mai frumos”. După vreo zece minute în care a stat ascuns în dormitor, copilul a ieșit victorios și mi-a băgat blitzul în ochii ce străluceau de fericirea de a fi observat resuscitarea aparatului de fotografiat.

-Cum ai reușit? Ce probleme avea? l-am întrebat eu, curioasă.

-Îți voi răspunde ca un adevărat profesionist (ce sunt). Aparatul are în interior niște circuite pe care le-am curățat, căci prezentau urme de murdărie. Are și o baterie internă care părea să fi suferit niște șocuri mecanice. Am repus-o pe poziție, apoi am făcut alte mici verificări și… iată că acum funcționează. Reparația te costă 50 de lire. În realitate,ca orice profesionist care se respectă, habar nu am ce naiba a avut aparatul tău. Important este că atunci când l-am repornit mergea fără probleme.

Țopăind de bucurie, m-am apucat să pozez tot ce mi-a ieșit în cale prin dormitor. Dimineață, când am ieșit cu câinele afară, am făcut zeci de poze și câteva filmulețe. Acum turbez de mânie că nu îmi pot aduce aminte ce mama zmeilor am făcut cu cablul de date al aparatului de fotografiat, să pot descărca în calculator “capodoperele”.