Atunci cand mercurul din termometre scade brusc si apar primele semne ca toamna se instaleaza, majoritatea persoanelor sunt incercate de insomnii, stari de oboseala sau anxietate. Acest aspect este posibil sa fie rezultatul schimbarilor bruste de temperatura sau a stresului. De multe ori aceaste afectiuni de sezon sunt confundate cu depresia clasica.

Peisajul mohorat impulsioneaza starile de melancolie sau plictiseala, dar aceste reactii sunt normale in cele mai multe cazuri. Odata cu venirea toamnei intervin si schimbarile pe plan personal. Inceperea scolii sau cautarea unui loc de munca reprezinta un stres suplimentar ce se reflecta in schimbarile de dispozitie.

Zilele ploioase determina usoare forme ale depresiei insa, trebuie lamurit acest aspect in detaliu pentru a sti cand este necesar sa apelezi la serviciile unui psiholog. Daca starile de anxietate, oboseala si tristete te inconjoara frecvent, iar toamna doar se agraveaza este bine sa ceri ajutorul unui psiholog. La Centrul Psihologic PsihArt te bucuri de profesionalism, confidentialitate, fara sa fii nevoit sa te ascunzi de probleme.

Prezentarea serviciilor o gasesti pe https://www.psihart.ro, dar mai intai, in cele ce urmeaza vor fi enuntate cateva informatii despre depresie si anxietate.

Cum iti dai seama cand semnele indica cu adevarat o depresie?

Adevarul este ca macar odata in viata, majoritatea persoanelor au trecut prin stari de depresie, anxietate sau panica. Specialistii recomanda insa, o atentie sporita atunci cand aceste afectiuni sunt frecvente si afecteaza viata personala sau profesionala. Este necesar sa se inteleaga distinctia dintre schimbari trecatoare de dispozitie si afectiunile grave ce implica ajutor de specialitate.

Semnele anxietatii sunt: starea de alerta, nervozitatea, frica si altele ce se pot adauga la aceasta lista. In schimb, depresia pe de alta parte se manifesta prin stari de tristete, nemultumire, neincredere si apatie. Specialistii de la Centrul Psihologic PsihArt  recomanda o evaluare a starii psihice, cand aceste simptome persista zilnic cel putin doua saptamani si afecteaza cel putin doua paliere ale vietii: familial, profesional, personal, fizic (lipsa somnului, a poftei de mancare, spre exp). Ele se pot acutiza in timp fara tratament si sunt mai greu de remediat daca persista luni sau ani la rand, netratate.

In esenta, anxietatea si depresia sunt afectiuni care se manifesta diferit si se pot remedia in masura in care sunt depistate la timp. Vestea buna este ca pot fi gestionate corespunzator, iar viata poate redeveni echilibrata, cu ajutorul potrivit.

La Centrul Psihologic PsihArt, serviciile acopera o gama variata de afectiuni. Psihologii specializati sunt dedicati si iti stau la dispozitie cu recomandari si solutii pentru tine si pentru nevoile tale, urmand in acelasi timp un demers terapeutic.

Daca te confrunti cu o lipsa acuta a somnului si cu starile mentionate anterior pe o perioada indelungata este recomandat sa alegi servicii profesionale psihologice calitative.

De ce este atat de importanta odihna? Ei bine, acest aspect este intens discutat si cert este ca insomnia afecteaza atat psihicul, cat si fizicul. Insomniile care dureaza o perioada indelungata iti afecteza concentrarea si astfel activitatile zilnice nu sunt indeplinite la standarde optime.

Multe persoane apeleaza la tratamente medicamentoase naturiste insa, daca este o tulburare psihica, acestea nu trateaza cauza in sine. Pe www.psihart.ro gasesti un sprijin psihologic, sesiunile de consiliere fiind realizate intr-un spatiu intim si confortabil. Specialistii se ocupa de probleme variate ce includ si psihoterapia individuala. Depresia este considerata o boala, deci necesita tratament ca atare. Toamna si vremea ploioasa pot fi doar un pretex pentru o depresie prelungita a carei simptome ies la iveala mai pregnant in acest anotimp.