In ultimii ani, tehnologia de fabricare a pneurilor a evoluat considerabil si in prezent majoritatea cauciucurilor ofera o performanta net ridicata in comparatie cu primele modele. Prin urmare, un set de pneuri in prezent ofera un grad de siguranta in plus fara de predecesoarele si pot fi rulate mai multi km, cu aceeasi performanta.

Cu cat tehnologia de fabricare a evoluat, cu atat specialistii din domeniu au ajuns la concluzia ca nu poate fi o anvelope la fel de performanta pentru toate sezoanele si s-au diversificat modelele, unul pentru iarna, altul pentru vara.

In prezent, profilele de iarna ofera o performanta ridicata pe zapada sau polei, putand fi utilizata cu incredere pe timpul intemperiilor din sezonul rece. In trecut, nu exista o diferenta de profile intre vara si iarna, soferii conducand cu un set pe toata perioada anului, insa asta a dus la multe accidente din cauza pierderii aderentei.

Legislatia auto la ora actuala obliga soferii care circula pe drumurile publice sa aiba montate anvelope de iarna atunci cand ruleaza pe zapada, polei, gheata sau alte intemperii specifice iernii. Nu exista o data anume intre care trebuie sa aveti monate pneurile de iarna, aceasta fiind o credinta populara care nu este adevarata. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii atunci cand sunt precipitatii sub forma de zapada, polei sau gheata pe carosabil, indiferent ca va aflati in lunile octombrie/noiembrie sau martie/aprilie, sau orice alta luna.

Anvelopele de iarna au o alta compozitie in comparatie cu pneurile de vara, fiind prezent siliciu care ajuta la mentinea elasticitatii pe timpul perioadei reci. De asemenea, banda de rulare este complet diferita in comparatie cu un pneu de vara, fiind optimizata pentru aderenta pe zapada si pe apa, riscul de acvaplanare fiind redus considerabil.

Verificati anvelopele de iarna des

Este important de asemenea sa nu rulati cu anvelope iarna uzate, inaltimea profilului avand un rol esential in performanta anvelopelor, cand acestea sunt uzate nu mai pot inlatura la fel de rapid zapada sau apa de pe suprafata de contact.

Daca le aveti uzate, cumparati anvelope iarna noi si nu va riscati cu pneuri uzate. La un magazin online puteti gasi orice tip de profil doriti la un pret accesibil. Avantajele sunt nenumarate in comparatie cu un magazin clasic.