Daca te-ai hotarat sa achizitionezi un apartament sau o garsoniera in Brasov, afla ca ai luat o decizie foarte buna. Poate ca vei considera acest lucru ca fiind subiectiv, dar Brasovul este printre cele mai frumoase orase din tara si e o alegere foarte buna sa locuiesti aici. Din nou, e doar o parere personala, dar stiu sigur ca mai sunt multe persoane care sunt de acord cu mine.

Chiar si luata decizia, nu te poti arunca „cu capul inainte” si sa faci o achizitie pe care sa o regreti mai tarziu. Uite si cateva sfaturi care sa te ajute sa depasesti o mare provocare: cea de a alege corect locul pe care il vei denumi acasa.

Pasul 1: Documentarea si selectia

Aici va trebui sa gasesti cat de multe surse consideri ca iti sunt necesare.

Anunturi imobiliare Brasov, oferte ale agentiilor imobiliare, apartamente scoase la vanzare de proprietari individuali, oferte ale dezvoltatorilor imobiliari care construiesc sau au in vedere realizarea unor proiecte rezidentiale in zona – fii atent la toate acestea, pentru ca nu ai de unde sa stii in care dintre categorii se va incadra viitorul tau apartament.

Dupa identificarea surselor potentiale, e foarte important sa stabilesti criteriile pe care le consideri vitale, acele elemente obligatorii pe care va trebui sa le indeplineasca garsoniera, apartamentul, studioul sau duplexul pe care il cauti.

Tine cont de zona in care este amplasat, de apropierea de locul tau de munca, scoli, gradinite, institutii publice, spital, magazine, farmacii, benzinarii si orice altceva ai mai putea avea nevoie. Tine cont si de pretul solicitat si gandeste-te daca iti permiti efortul financiar pe care il presupune sau daca ar trebui sa alegi ceva mai accesibil. De asemenea, stabileste-ti o lista de lucruri pe care sa le verifici in momentul in care vei incepe sa vizitezi locuintele selectate.

Pasul 2: Vizitele

Odata ce ti-ai facut si lista mentionata anterior, e timpul sa incepi vizitele. Fie ca ti-ai ales 3, 5, 10 sau chiar 20 de locatii de vizitat, pentru a te convinge de realitatea faptica va trebui sa mergi in persoana peste tot. Doar vizionand la fata locului vei putea sa iti dai seama de cum se prezinta locuinta, de dotarile pe care le are, de eventualele imbunatatiri si reparatii pe care le vei avea de facut ulterior si asa mai departe.

Ia cu tine inca o persoana sau chiar mai multe in momentul in care vizitezi. De multe ori unele aspecte pot sa iti treaca neobservate si nu iti va strica deloc o opinie suplimentara.

Pasul 3: Alegerea finala, modalitati de plata, semnarea contractului

Chiar daca ai descoperit un imobil ce pare sa fie perfect pentru nevoile tale, asigura-te ca te interesezi despre tot, inclusiv despre posibilitatile prin care vei putea achita contravaloarea locuintei. Programul Prima Casa poate fi o optiune buna, contractarea unui credit imobiliar de asemenea, insa exista si dezvoltatori imobiliari la care vei putea achita ratele direct, conform cu anumite conditii. Ideea e sa te informezi in prealabil in legatura cu toate aceste aspecte si abia apoi sa semnezi contractul ce te va pune in proprietatea imobilului respectiv.