În ziua când am reușit să văd în casa mea acea ”jucărie”, m-am simțit în al nouălea cer de bucurie. Aveam și eu, ca mai toți prietenii mei, joc pe televizor, puteam să îmi petrec timpul liber spărgândcărămizile cu mingea de ping-pong (devenisem expertă la acest joc, chiar și când paleta era foarte mică), îi puteam oferi copilului meu ceea ce văzuse pe la alții, mai înstăriți decât noi, care deja se lăudau cu performanțe.

Țin minte cât am fost de încântați amândoi, cum ardeam de nerăbdare să încercăm cât mai multe jocuri, de la Tetris și până la Mario, simpaticul Mario, care nu putea supraviețui prea mult în mâinile mele neîndemânatice. Își amintește cineva cum se numea jocul acela cu cărămizi ce se spărgeau când erau lovite cu mingea de ping-pong?

Tot din acea perioadă îmi amintesc cât de tare se amuza băiatul meu, deja bun vorbitor de limbă engleză, văzând în ce hal pronunțam cuvântul joystick, ce accent pretențios aveam, de parcă aș fi vorbit despre cine știe ce rachetă pregătită pentru lansarea în spațiu. Timpul a trecut repede, iar eu descopăr râzând că mi-a rămas același accent haios, că nu pot pronunța joystick așa cum pronunță copilul meu. De ce trebuie ca toate gadgeturile și toate chestiile legate de televizoare, calculatoare și internet să fie în limba engleză? Eu am nevoie de corespondentul lor în limba română, pentru a nu mai stârni zâmbete.

Am ajuns, nu tocmai întâmplător, pe site-ul www.androidgadget.ro și am descoperit că despre unele lucruri pot vorbi cu ușurință, pentru că numele lor este format din puține litere și cifre. Mă simt ca un elev de clasa întâi care sare în sus de bucurie când vede că poate citi ”Ana are mere”. Sigur, copilul meu tot râde când mă aude vorbind despre iPega Wireless Bluetooth Gaming Controller, telecomanda Rii Mini K01 Laser Point, Minix NEO X7, telecomanda Mele F10 PRO AirMouse, când aude cum sună în gura mea aceste nume.

AndroidGadget, firma spre care aveți link mai sus, deschide o nouă nișă în domeniul electronicelor, comercializând Android Tv Box (Smart Tv Box) și Android Tv Stick, ambele făcând parte din categoria Android Mini PC, dar acoperă în același timp și o gamă de accesorii necesare, cum ar fi telecomenzi cu airmouse și joystick. Dacă aveți nevoie de asemenea lucruri, eu zic să vă aruncați un ochi pe site. Sunt încă la început, dar ne promit să mărească numărul produselor din această nișă, pe măsură ce se vor dezvolta.