De când s-au pornit scandalurile legate de vita care a suferit o formă rară de metamorfoză, de laptele infestat cu aflatoxină, de peştele infestat cu nu ştiu ce chimicale, dau zilnic pe internet peste  campanii mai mult sau mai puţin fanteziste. Suntem sfătuiţi să cumpărăm doar produse româneşti, pentru a susţine economia şubrezită a ţării.

Ideea în sine este cât se poate de bună şi mi-ar plăcea să pot face asta mereu. Dar să ştiţi că nu este vina mea dacă uneori cumpăr produse venite de afară. Multe dintre produsele făcute de români (oare chiar se mai fabrică ceva la noi?) nu se pot ridica la înălţimea celor fabricate peste hotare. Refuz să plătesc pentru ceva ce nu îmi place, doar aşa, de dragul de a putea spune că am pus umărul la susţinerea economiei ţării.

Îi tot spuneam lui Mihai cât sunt de gustoase pastele făinoase de la Barilla şi el râdea de mine, spunând că sunt plină de fiţe. Într-o zi s-a gândit să îmi demonstreze şi a cumpărat două cutii de penne rigate (preferatele mele) de la Barilla. Cu toate că i-ar fi plăcut să îmi demonstreze că are dreptate, nu a putut. Până şi lui i s-au părut mult mai bune aceste paste. La fel se întâmplase înainte şi cu alte produse româneşti. Şi atunci, de ce aş cumpăra ceva ce nu îmi place?

Trec de la una la alta. Văzusem pe blogul Andrei un coşuleţ împletit din hârtie. Ştiam că are şi Bogdana unul la showroom. Mi-am făcut şi eu o învelitoare pentru un ghiveci, că tot aveam nişte reviste vechi prin casă. Vine Mihai de la serviciu într-o zi şi îmi spune că a văzut la colegele lui genţi din hârtie, făcute după modelul folosit de mine pentru acea învelitoare. Cred că sunt destul de trainice, dar ce faci dacă te prinde ploaia?

 

hartie impletita

foto luată de pe Pinterest