Skip to main content

Amestecate

De când s-au pornit scandalurile legate de vita care a suferit o formă rară de metamorfoză, de laptele infestat cu aflatoxină, de peştele infestat cu nu ştiu ce chimicale, dau zilnic pe internet peste  campanii mai mult sau mai puţin fanteziste. Suntem sfătuiţi să cumpărăm doar produse româneşti, pentru a susţine economia şubrezită a ţării.

Ideea în sine este cât se poate de bună şi mi-ar plăcea să pot face asta mereu. Dar să ştiţi că nu este vina mea dacă uneori cumpăr produse venite de afară. Multe dintre produsele făcute de români (oare chiar se mai fabrică ceva la noi?) nu se pot ridica la înălţimea celor fabricate peste hotare. Refuz să plătesc pentru ceva ce nu îmi place, doar aşa, de dragul de a putea spune că am pus umărul la susţinerea economiei ţării.

Îi tot spuneam lui Mihai cât sunt de gustoase pastele făinoase de la Barilla şi el râdea de mine, spunând că sunt plină de fiţe. Într-o zi s-a gândit să îmi demonstreze şi a cumpărat două cutii de penne rigate (preferatele mele) de la Barilla. Cu toate că i-ar fi plăcut să îmi demonstreze că are dreptate, nu a putut. Până şi lui i s-au părut mult mai bune aceste paste. La fel se întâmplase înainte şi cu alte produse româneşti. Şi atunci, de ce aş cumpăra ceva ce nu îmi place?

Trec de la una la alta. Văzusem pe blogul Andrei un coşuleţ împletit din hârtie. Ştiam că are şi Bogdana unul la showroom. Mi-am făcut şi eu o învelitoare pentru un ghiveci, că tot aveam nişte reviste vechi prin casă. Vine Mihai de la serviciu într-o zi şi îmi spune că a văzut la colegele lui genţi din hârtie, făcute după modelul folosit de mine pentru acea învelitoare. Cred că sunt destul de trainice, dar ce faci dacă te prinde ploaia?

 

hartie impletita

foto luată de pe Pinterest

17 thoughts to “Amestecate”

 1. Io, de obicei cumpăr paste ungurești (sunt multe produse ungurești p-aici) și-n special paste bio (mai ales “laște”-macaroane late, late) din piețele volante ale producătorilor clujeni-APC și nu doar (vin producători de produse bio din Polonia, Ungaria, Slovacia), produse comercializate sub tutela Produs de Cluj, inițiată de consiliul județean.

  Aaa, e michteaux chestia cu-nvelitoarea!

 2. Na că eram logat pe blogul de fotografie. :lol:

  Repet

  Io, de obicei cumpăr paste ungurești (sunt multe produse ungurești p-aici) și-n special paste bio (mai ales “laște”-macaroane late, late) din piețele volante ale producătorilor clujeni-APC și nu doar (vin producători de produse bio din Polonia, Ungaria, Slovacia), produse comercializate sub tutela Produs de Cluj, inițiată de consiliul județean.

  Aaa, e michteaux chestia cu-nvelitoarea!

 3. Poi nu cumpara. Eu imi cumpar doar ce imi place. Iar laptele si carnea, sunt doar niste abureli,nu a avut presa material in saptamanile alea.

 4. Mie mi se pare inutil sa cumperi produse romanesti DOAR pentru ca asa se sustine Romania. In fond, actul de a cumpara se face schimb pe schimb. Eu dau bani, primesc ceva pe gustul meu. Daca acel ceva nu este pe gustul meu, nu are sens sa dau bani. Altfel se numeste donatie.

  Produsele cu adevarat bune, romanesti sunt extrem de scumpe. Un magiun romanesc bun este 50 de lei un borcan de 330. Asta este primul si cel mai simplu exemplu care mi-a venit in minte.

 5. Mi-e teamă că IanculescuHimslf are dreptate. Hai să donăm câte ceva pe ici, pe colo, doar, doar şi-o reveni economia românească…
  Coşuleţul nu-i pentru picnic, ci ca să pui fel şi fel de prostii el, ca să păstrezi în casă. Deci n-ar avea de ce să se ude.
  Dar nu ştiu cum se împleteşte aşa ceva şi n-aş avea răbdare.
  Vienela, tu vii periodic cu nişte chestii, numai ca să arăţi cât de neîndemânatic sunt…

 6. Nu pot zice ca nu sunt bune produsele din productia autohtona, ceea ce ma ingrijoreaza este calitatea.
  Avand in vedere ca si asa producatorul roman este defavorizat, saracul trebuie sa se descurce cu ce are.
  Problema este ca nimeni nu incurajeaza, ma refer la nivel administrativ. Se prefera vanzarea de terenuri si fabrici companiilor straine fiindca noi nhu suntem in stare sa avem grija.
  Imi place cum arata mica invelitoare, poare o decoratiune simpla si foarte practica.

 7. Oh, Barilla! Sunt preferatele mele, mai ales cele colorate, desi am descoperit niste paste italienesti mult mai bune, normal, mai scumpe, pentru ca sunt facute si ambalate manual, nu ca n-ar atrage asta, dar la gust sunt incredibil de bune, au italienii o reteta incredibil de gustoasa. Se vede ca sunt mare fan paste, da?

 8. Eu caut produse româneşti cu precădere. Şi chiar mă supără când, în plină vară, la Lidl nu existau roşii româneşti de exp.

  Ce mă bucur că am aflat cum se fac coşuleţele astea din hârtie!

 9. Mie imi plac branzeturile romanesti, dar astea nu sunt ceva asa “de lux”. Dintre diversele chestii la borcan, fie legume, fie fructe, am fost placut surprins de cele poloneze. Paste nu prea mananc, decat spaghete uneori si taitei ramen alte ori, dar astea pot fi de oricare si nici nu-mi pasa de care sunt si de unde sunt. Orez insa imi place unul asiatic cu iasomie, desi efectiv nu stiu daca e produs in India sau in Tailanda, si mai e unul cu sofran care-mi place destul de mult, care zau daca stiu de unde este, poate sa fie ori indian ori turcesc ! Desi nu mananc dulciuri ff des, am ajuns sa disting intre baclavaua turceasca si cea greceasca si imi place cea turceasca mai mult !

 10. In general cumpar produse romanesti dar nu dintr-un exces de patriotism. Pur si simplu mi se pare normal. Dar la fel de normal mi se pare ca sa iau si straine daca ma coafeaza pretul :)

Leave a Reply