Skip to main content

Ambrozie și nectar pentru o oră

Mi s-a furat o oră, poate cea mai dulce oră din viață. Să nu-ți imaginezi că sunt sonată. Vorbesc despre ora fantomatică a nopții de sâmbată spre ultima duminică din martie, când somnul era greu și visul neînceput. Sincer îți spun că-mi vreau ora înapoi, să mă mai pot cufunda puțin în siguranța unei lumi închipuite, simbol teatral pe-o scenă infinită de posibilități. Îți dăm susan împrăștiat peste pâinea sărată, îți dăm sirop stors din ambrozie*, îți dăm nectarul cel mai pur, îți dăm tăria unui spirit liber de prejudecățidar ora înapoi nu ți-o putem da, mi-au răspuns cei din sistem. Nu putem provoca un seism în lume doar pentru că vrei tu să dormi o oră-n plus, să mai ascunzi în sacoșa amintirilor un vis sașiu, mi-au mai spus ei, înainte de a-mi trânti ușa în nas.

Supărată, m-am decis să utilizez cele 12 cuvinte (spirit, sirop, seism, siguranta, susan, sarata, simbol, sincer, sistem, sacosa, sonata, sasiu) pentru a-i face de rușine de blog. Data viitoare când îi întâlnesc să știi că îi trimit la stârpit de ambrozie.

– Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale și de floarea-soarelui, respectiv în zonele lăsate în paragină (de aici denumirea populară: iarbă de paragină) cum ar fi pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor pe șantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și prost întreținute.”

Numai ce am aflat de la tv că planta numită ambrozie e păcătoasă rău și trebuie musai eradicată de pe suprafața pământului. Omul, ca de obicei, atotstăpânitor peste planetă, cu drept de viață și de moarte asupra mediului înconjurător.

Comments
 • Nusa March 27, 2016 at 12:28 pm

  Si eu sunt dezamagita pentru ora furata si pentru diminetile mele ciuntite. Asta e!

  • Vienela March 29, 2016 at 6:34 pm

   Eu am recuperat astazi. Am dormit pana cand mi s-a facut pofta de cafea. :)))

 • Alma Nahe March 27, 2016 at 3:56 pm

  Nu ți-o dă nimeni înapoi, da’ măcar ți-a luat-o cineva, din sistem, responsabil cu timpul tuturor. Ce te faci cu ceilalți, care-s responsabili cu altceva, da’ te țin cu orele la cozi, ca să te lămurești, că, de fapt, trebuie să mai pierzi și alte ore, la alte cozi, ghișee etc? 🙂

  • Vienela March 29, 2016 at 6:34 pm

   As avea eu cateva remedii, dar ma tem de mana lunga a legii. 😉

 • Vero March 28, 2016 at 6:35 am

  Sistemul a dat, sistemul a luat, fie numele sistemului lăudat.
  Pentru că mai şi dă. Dă de înţeles că-i suntem cu toţii datori. 😛

  Dar ora aia chiar o s-o primeşti înapoi. La toamnă, carevasăzică. 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.