Skip to main content

Am o relaţie specială cu 8 Martie

Descopăr cu stupoare că am o relaţie specială cu ziua de 8 martie. Nu pentru că sunt femeie şi mamă, ci pentru că toate mi se întâmplă în această dată, la un  interval de câţiva ani. Despre felul în care am reuşit să stric surpriza pregătită de soţul meu v-am povestit. Astăzi aş vrea să vă relatez o întâmplare care a avut loc pe 8 martie 1994, adică în ziua în care Ionuţ al meu împlinea trei luni de viaţă.

Primise o mulţime de hăinuţe după ce l-am născut. Credeam că nu voi fi nevoită să îi cumpăr nici măcar un costumaş până la un an. Şi totuşi, în ziua de 8 martie, la doar trei luni de la naştere, am descoperit că nu am nimic potrivit pentru a-mi îmbrăca bebeluşul. Unele hăinuţe erau prea mari, altele deja mici, iar cele care i se potriveau la mărime erau prea subţiri sau prea groase, oricum, nepotrivite pentru începutul primăverii.

Am dat din colţ în colţ, neştiind cu cine să îmi las copilul până când dau o fugă în centru să îi cumpăr un costumaş drăguţ. Soţul meu era la muncă, iar eu am vrut să o iau şi pe sora mea cu mine, pentru a ne sfătui. Aşa se face că, pentru prima şi ultima dată în viaţă, mi-am lăsat copilul cu o persoană străină, cu o vecină care a fost amabilă să stea o oră, două cu el. Am pregătit absolut tot ce ar fi putut să îi uşureze aşteptarea. Copilul hrănit, schimbat, adormit. Pentru ea bănuţii cuveniţi, cafea, prăjiturele, suc.

Intram din magazin în magazin, dar nu găseam nimic care să se potrivească dorinţelor mele. Aproape că alergam pe stradă, de teamă că se trezeşte copilul şi eu nu sunt lângă el. Sora mea deja bombănea, spunând că sunt prea pretenţioasă, că aş putea lua un costumaş oarecare, cu care să îmi îmbrac copilul, apoi să îl scot la o plimbare prin magazine.

În sfârşit, am găsit un costumaş alb, pe placul meu şi, mai mult alergând, am ajuns acasă. Ionuţ dormea liniştit, iar vecina…

-Vai, Vienela, ce cămară aprovizionată ai! Vai, Vienela, ce bine miroase parfumul de pe noptiera din dormitor! Te superi că m-am dat şi eu puţin? Vai, Vienela, am văzut că ai mai multe creme în baie. Nu îmi dai şi mie una? Vai, Vienela, tare bună a ieşit mâncărica. Am gustat şi eu puţin. Vai, Vienela, nu ai scos cam devreme florile pe balcon? Vai, Vienela, cine este fata din poza aia? Cum care poză? Cea din albumul roz, care este în sertar! Vai, Vienela…

Vai mie, îmi răscolise toată casa! Nu scăpase nici un loc în care să nu îşi bage nasul! Pentru că mâine este 8 martie şi nu se ştie ce mi se va mai întâmpla, mă gândesc să le dau de astăzi un sfat preţios mămicilor: nu vă lăsaţi copiii cu vecina, nu plecaţi cu copilul prin magazine primăvara, când toţi sunt răciţi, nu lăsaţi copilul singur în casă pentru a pleca în căutare de costumaşe. V-am găsit eu un site bine aprovizionat, http://www.hainutelepiticilor.ro/, de unde vă puteţi alege tot ce doriţi pentru copil, fără nici un efort, fără teamă că paţiţi ca mine sau chiar mai rău.

Comments
 • adelinailiescu March 7, 2013 at 2:44 pm

  Mai important decat cu cine va lasati copilul e cu cine va lasati sotii cat timp sunteti la petrecera intre femei! Ca nu sunt chiar toate la chef, unele sunt miloase si-i consoleaza pe domnii care sufera de singuratate!:)

  • Ghindaa March 7, 2013 at 4:06 pm

   Uite ca la asta nu m-am gandit…nici chiar asa.Chiar de 8 martie…

   • R_Aspirant March 7, 2013 at 4:21 pm

    Ha ! Ha ! Pai TOCMAI de 8 martie ! Cu ajutorul acestui schimb de replici amuzante, eu am putut chiar sa imi si inchipui cat de mult asteapta barbatii casatoriti, mai ales cu sotii mai percepute ca mai pretentioase, ziua asta sa-si scoata parleala…inca de la Lupercalia (sau sf Valentin) probabil tot asteapta !!

    (glumesc, tocmai eram si eu mai incitat deoarece ma straduiam sa compilez sarbatorile globale ale primaverii la mine pe blog, si nu am ajuns inca la Paste ca sa pot sa fiu asa mai sobru, plus desigur habar n-am, de aia si zic !!)

  • Radu March 8, 2013 at 6:23 am

   Daaa??? Unde? :))

 • D-Petre March 7, 2013 at 4:19 pm

  Vai Vienela da ce vecina grijulie ai avut 🙂

 • Roxana March 7, 2013 at 5:02 pm

  Excelentă poveste 🙂 Păcat că e adevărată. Cred că te-ai lecuit de vecina. Eu, însă, am fost nevoită să-mi las copilul până la 10 ani cu diferite persoane. Mult timp am avut pe cineva care mă ajuta enorm şi care venea cu fiica ei la noi să aibă grijă de fiica mea. Necazul a fost că fiică-mea nu se înţelegea defel cu fata ei şi eu mă vedeam nevoită să-i ţin mereu lecţii de morală copilului meu, pentru că cealaltă era “musafir”. Pentru fata mea n-a fost deloc bine, iar eu … am avut ceva pierderi materiale (bijuterii) când am anunţat-o că, datorită faptului că fata mea este suficient de mare, pot s-o las singură şi nu mai am nevoie de serviciile ei.

 • Floarea March 7, 2013 at 5:02 pm

  Erai tanara si nestiutoare.Cum sa lasi o vecina in casa,pe care din cate am inteles nu o cunosteai decat ,ca vecina.Eu nu sunt rea de paguba,dar sunt aspra si directa ,daca cineva isi baga nasul unde nu trebuie,chiar prieten.Nici tu acum ,cred ca nu ai repeta greseala.Toate bune!

 • javra March 7, 2013 at 5:46 pm

  Îmi pare rău că nu s-a trezit Ionuţ, ca să aibă intens de lucru,
  să nu mai aibă timp să-ţi răscolească prin casă. Ce nemernică!
  Trebuia să-i spui ce merită.

 • Nice March 7, 2013 at 5:51 pm

  Ce vecina bagacioasa si curioasa. :)) Da, acum exista solutii salvatoare moderne, dar in trecut riscai, ca nu aveai ce face. Oricum, tipa putea fi ceva mai discreta si nu cred ca observa nimeni. 😛
  Iti doresc un 8 martie cu mult soare, Vienela. Sa ai o zi frumoasa si relaxanta maine! 🙂

 • […] aceasta postare este publicata cu ocazia zilei de 8Martie Share this:TwitterLike this:Like […]

 • Aniela Deby March 7, 2013 at 11:43 pm

  Totuși nu i-ai zis nimic? Pentru că dacă eram eu în locul tău înnebuneam de nervi, să-i mai dau după și bani, mai vedea ciuciu:))

 • Irealia March 8, 2013 at 8:18 am

  Vai, Vienela! Vai, vai! 🙂 De-a râsu`plânsu`și-alta nu! 🙂
  Și-al meu bebeștin e tot într-o zi de 8 născut! 🙂
  La mulți ani, femeie faină!

 • Andera Y March 8, 2013 at 9:17 am

  Mama mama mama ce scandal as fi facut! =)) Am eu destula stapanire de sine, dar in unele situatii extreme cred ca o abordare mai… directa a problemei e o solutie mai buna. :))
  La multi ani! Sa fii iubita si fericita si mereu zambitoare! 🙂

 • mixy March 8, 2013 at 9:21 am

  Vai, Vienela, ce curaj ai avut să lași o vecină în casă ! 🙂

 • zdwub March 8, 2013 at 2:08 pm

  =)) Deci este exact tiparul de vecina clasica =)) baba care sta cu un ochi pe vizor si cu unul pe geam sa vada ce si cum se intampla pe scara/pe afara :))

 • Alice March 8, 2013 at 3:40 pm

  Vai, Vienela! Asta-i chiar de tot! =)) incredibil…oricum, bune sfaturi, radem si glumim dar chiar asa e, eu nu las copilu cu vecini si nici in magazine nu-l iau.

 • Alice March 8, 2013 at 3:40 pm

  Ahhh….uitasem, La multi ani! 🙂

 • elly weiss March 9, 2013 at 9:25 am

  Vai, Vienela! :)) Sa o critici asa pe vecina 😉

 • aA March 11, 2013 at 7:54 am

  uh, replica adelinei, mi-a adus aminte de toate datoriile 😀

 • ELa February 1, 2014 at 3:43 pm

  Mare dreptate ai. Foarte greu mi-a fost si mie cu bebelusul si fara o persoana de incredere cu care sa-l las. Va recomand si eu acest magazin online cu hainute pentru bebelusi. Te scuteste de multe drumuri inutile.

  • Vienela February 1, 2014 at 4:06 pm

   Iti multumim frumos pentru completari, ELa. 😀
   Data viitoare incearca sa iti faci reclama pe alt blog, ca aici nu e loc. 😛

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.