Mi-e greu să îmi amintesc exact vârsta pe care o aveam când am citit Comoara din insulă, carte scrisă de Robert Louis Stevenson, dar am convingerea că nu trecusem de 14-15 ani. Pot spune că a reuşit să mă impresioneze, să îmi stârnească noi pasiuni şi să îmi imprime în cap ideea că aventură înseamnă, în primul rând, dorinţa de a străbate lumea în căutarea comorii visate, indiferent care ar fi aceasta. M-a făcut să asociez corăbiile, busolele şi hărţile cu acţiunile îndrăzneţe întreprinse de oameni cu adevărat deosebiţi. Dacă mie, care eram o biată fetiţă preocupată de păpuşi, mi s-a întâmplat acest lucru, imaginaţi-vă ce amprentă şi-a pus asupra băieţilor ce au citit-o.

Unii dintre ei, adulţi acum, încă mai visează la aventuri pe mare, la urmăriri prin insule tropicale, la piraţi, la hărţi marcate cu X, la petice negre şi papagali vorbitori. Prea puţini dintre ei au ocazia de a se bucura “pe viu” de aventuri precum cele imaginate în copilărie, aşa că aleg să îşi bucure privirea şi sufletul colecţionând diverse obiecte reprezentative. Ce bucurie mai mare îi poţi face unui asemenea bărbat, dacă nu chiar un cadou care să îi amintească de micuţul Jim, de periculosul căpitan Silver, de expediţii aventuroase pe mare?

 cadran solar si busola bronz retro

 

Orice om are diverse hobby-uri si pasiuni ce îi înfrumuseţează viaţa, amintindu-i de toate câte i-au plăcut vreodată, de toate câte i-ar plăcea să le trăiască vreodată. Printre prietenii mei se numără persoane ce încă visează la călătorii pe mări şi oceane, la corăbii precum era Hispaniola, la lupte cu săbii şi capturări de piraţi. Când ai o pasiune, e normal să îţi oferi cât mai multe în legătură cu ea. În acest caz particular, e destul de greu să mai găseşti piraţi, hărţi semnalizând comori sau să repeţi o asemenea aventură pe o insulă tropicală.

 yacht anii 30

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la visul tău, la pasiunea ta, la hobby-ul tău. Nicidecum. Îţi poţi personaliza biroul, casa, locul unde îţi petreci o mare parte din timpul liber folosind obiecte lucrate cu migală, ce redau cu acurateţe busole, telescoape cu patină clasică, machete de avioane şi maşini, diverse jocuri cu aspect retro. Intrând pe site-ul MyMan.ro, orice bărbat se va redescoperi copil, îşi va redescoperi pasiuni poate uitate sau îşi va putea îmbogăţi colecţia deja existentă.

macheta autour du monde

 Ne întrebăm de multe ori ce am putea oferi cadou persoanelor dragi şi de multe ori dăm din colţ în colţ, uitând că fiecare om are o pasiune, că fiecare dintre noi visează la ceva anume. Poate dacă am fi mai atenţi la astfel de “nimicuri”, am intui exact care este cadoul potrivit pentru fiecare dintre cei pe care îi cunoaştem şi îi iubim, am ştii ce le putem oferi, în aşa fel încât cadoul de la noi să nu rămână aruncat într-un sertar, ci să îşi găsească locul undeva la vedere şi să trezească emoţii chiar şi peste ani.