Intru tot mai rar în cafenele, baruri, restaurante, așa că legea care interzice fumatul nu știu pe unde mă afectează puțin spre deloc. Rău îmi fac de obicei comentariile lăsate pe internet de unii nefumători, oameni care nu doar că insultă alți oameni, dar care par gata să dea cu fumătorii de pământ, să îi calce în picioare, să le dea foc, să îi facă să moară în chinuri. Înțeleg nevoia nefumătorilor de a intra prin cârciumi și de a putea rămâne ore întregi acolo fără să se sufoce, fără să pută a fum de țigară, fără să se îmbolnăvească de cancer și alte orori ale lumii moderne.

Nu pot pricepe de unde atâta vehemență. Nu pot pricepe cum de fumătorii au devenit cea mai gravă problemă a omenirii, o adevărată plagă a societății, un rău care trebuie stârpit cu orice preț. Nu pot pricepe cum de nefumătorii au tăcut atâta amar de vreme, știind că fumătorii sunt cei care trebuie să dispară pentru ca umanitatea să își urmeze drumul spre înalt, spre civilizație, spre idealuri curate, spre izbăvire. 

Mă repet. Deși nu sunt afectată de legea care interzice fumatul în cârciumi, discuțiile despre “drogații” fumători, despre jegurile care put a fum, despre nesimțiții care prind cancerul în brațe și îl aruncă spre inocenții nefumători mă scot din minți. Am învățat că trebuie să evit orice discuție pe această temă, să ocolesc locurile unde fumătorii se luptă cu nefumătorii. Nimeni nu se poate certa cu aceștia din urmă. Au idei puține și fixe: fumătorii trebuie să se supună sau să dispară!

Astăzi m-am distrat totuși pe seama unui articol în care un nefumător spunea că statul nu ar pierde nici un ban dacă fumătorii ar renunța la a mai cumpăra țigări, că aceștia ar investi banii tot în produse disponibile în România. Să avem pardon, domnule! Dacă aș vrea și aș putea să mă las de fumat, jur că toți banii puși deoparte pentru acest viciu i-aș cheltui pe plajele exotice aflate cât mai departe de țara care mă scuipă doar pentru că, în loc să îmi prăjesc pielea pe la solare, în loc să devin alcoolică de supărare, în loc să mănânc ca un porc până fac infarct, în loc să îmi cumpăr mașină pentru a polua în mod serios aerul, în loc să diluez dezinfectanți, în loc să fur de la săraci pentru a mă îmbogăți, aleg să fumez.

vola.ro

Suntem artificiali și trăim artificial. Uneori, până și grijile ne sunt artificiale. Cum de omul modern, lucid, înțelept, nu vede?

PS foarte important: Dacă ești nefumător și ai de gând să mă deranjezi cu o idee fixă și cu jigniri, dacă ai doar argumentele care s-au mai scris pe alte 1000 de bloguri, nu te deranja. Vei intra direct în spam.