Intru tot mai rar în cafenele, baruri, restaurante, așa că legea care interzice fumatul nu știu pe unde mă afectează puțin spre deloc. Rău îmi fac de obicei comentariile lăsate pe internet de unii nefumători, oameni care nu doar că insultă alți oameni, dar care par gata să dea cu fumătorii de pământ, să îi calce în picioare, să le dea foc, să îi facă să moară în chinuri. Înțeleg nevoia nefumătorilor de a intra prin cârciumi și de a putea rămâne ore întregi acolo fără să se sufoce, fără să pută a fum de țigară, fără să se îmbolnăvească de cancer și alte orori ale lumii moderne.

Nu pot pricepe de unde atâta vehemență. Nu pot pricepe cum de fumătorii au devenit cea mai gravă problemă a omenirii, o adevărată plagă a societății, un rău care trebuie stârpit cu orice preț. Nu pot pricepe cum de nefumătorii au tăcut atâta amar de vreme, știind că fumătorii sunt cei care trebuie să dispară pentru ca umanitatea să își urmeze drumul spre înalt, spre civilizație, spre idealuri curate, spre izbăvire. 

Mă repet. Deși nu sunt afectată de legea care interzice fumatul în cârciumi, discuțiile despre “drogații” fumători, despre jegurile care put a fum, despre nesimțiții care prind cancerul în brațe și îl aruncă spre inocenții nefumători mă scot din minți. Am învățat că trebuie să evit orice discuție pe această temă, să ocolesc locurile unde fumătorii se luptă cu nefumătorii. Nimeni nu se poate certa cu aceștia din urmă. Au idei puține și fixe: fumătorii trebuie să se supună sau să dispară!

Astăzi m-am distrat totuși pe seama unui articol în care un nefumător spunea că statul nu ar pierde nici un ban dacă fumătorii ar renunța la a mai cumpăra țigări, că aceștia ar investi banii tot în produse disponibile în România. Să avem pardon, domnule! Dacă aș vrea și aș putea să mă las de fumat, jur că toți banii puși deoparte pentru acest viciu i-aș cheltui pe plajele exotice aflate cât mai departe de țara care mă scuipă doar pentru că, în loc să îmi prăjesc pielea pe la solare, în loc să devin alcoolică de supărare, în loc să mănânc ca un porc până fac infarct, în loc să îmi cumpăr mașină pentru a polua în mod serios aerul, în loc să diluez dezinfectanți, în loc să fur de la săraci pentru a mă îmbogăți, aleg să fumez.

vola.ro

Suntem artificiali și trăim artificial. Uneori, până și grijile ne sunt artificiale. Cum de omul modern, lucid, înțelept, nu vede?

PS foarte important: Dacă ești nefumător și ai de gând să mă deranjezi cu o idee fixă și cu jigniri, dacă ai doar argumentele care s-au mai scris pe alte 1000 de bloguri, nu te deranja. Vei intra direct în spam.

By Vienela

17 thoughts on “Aleg să fumez”
 1. Eu am fumat mult timp. Și acum aș mai fuma, cred că e viciul meu preferat. Dar din motive financiare, aleg să n-o mai fac, întrucât nu am un venit atât de mare încât să îmi permit. Adică au apărut și alte priorități pe parcurs. Ratele nu se plătesc singure și prefer să ies la un suc sau la o pizza decât să iau 3 pachete de țigări. Îmi e dor de cum era la 20 de ani, când fumam fără să-mi pese de case și benzina de la mașină. Mnah…asta e viața. Din când în când îmi mai satisfac acest viciu. Oricum, îmi pare bine că pot să mă las și să mă apuc când vreau

  1. Daca m-as putea lasa pentru o zi, nu as mai fuma in viata mea. Am atat de multe lucruri pe care mi-am dorit sa le fac in viata si nu mi l-am permis din cauza tigarilor… :(

 2. Foarte rau faci ca alegi sa fumezi! E daunator sanatatii! Stiu un barbat care a murit tanar la 94 de ani pentru ca a fumat (zicea el) toata viata.
  Haide sa nu-i mai intoxicam si sa le “pasam” cancer nefumatorilor, sa-i lasam sub becurile de neon intre 8-12 ore de munca, sa-i lasam sa consume E-urile din alimente si aluminiul din dozele de energizante s.a.m.d.. :)
  Si eu aleg sa fumez. Daca cineva are ceva impotriva sa dea un anunt la ziar, si-l citesc…

  1. :))))) Si bunica mea a murit la 84 de ani. Culmea, neafectata de milioanele de tigari fumate de-a lungul vietii.
   Eh, sunt multi ani de cand nu am mai auzit pe nimeri ridicand problema neoanelor. Se vede treaba ca omul are memoria scurta. Imediat ce isi vor da seama cat de daunator e… cine stie ce alt produs / obicei, vor uita si de fumatori. :))) Pana atunci ma duc sa imi mai cumpar un pachet de Pall Mall. :)))

 3. Si eu … aleg sa fumez, ce e drept nu stiu in ce categorie intru cu 3 tigari ale mele pe zi, dar tot fumatoare ma numesc :D
  Mi se pare absurda legea asta, si as vrea sa se dea o lege sa nu se mai consume alcool :))) si pe mine ma deranjeaza cand mananc sa miroasa a alcool pe langa mine. Ehhhhh ….. na ca o spusei si pe asta :)

  1. :D Eu as da o lege care sa interzica parfumurile cu aroma de vanilie. Mi s-a parut cumplita vara aceasta. Am avut impresia ca toate fetele au inceput sa foloseasca esenta de vanilie care se baga in prajituri. :)))

 4. Io, ca motan, îmi permit să spun că omul modern NU e lucid şi înţelept. Omul modern are spirit de turmă. Dacă turma zice că fumătorii sunt cea mai mare belea, zice şi el la fel. Că aşa e “cool”. Şi “trendy”.
  Odată ce a intrat într-o turmă sau alta, omul modern îi adoptă toate ideile. Dacă ar fi prost ca oaia ar fi bine, dar e mai rău – are creierii spălaţi şi e fanatic. Ca să apere crezul turmei latră ca un câine şi e gata să sară la beregată.

 5. Eu am o problemă mare cu fumătorii! Mai ales atunci când se strâng la ţigară fără mine. Acum că mi-am amintit, mă duc să-mi termin cafeaua şi fumez două, de ciudă.
  o zi frumoasă, fără poluare de la neuronii ălora cu idei fixe! ;)

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.