Inca nu s-a gasit reteta fericirii, nici nu exista un adevar universal valabil dupa care sa ne ghidam pentru a pastra frumoasa si curata relatia de cuplu. Te-ai intrebat vreodata daca ai o relatie normala? Ce este normalitatea, cand discutam despre relatii?
      Sunt oameni care imbatranesc impreuna, oameni care au in spate o casnicie de peste 50 de ani si inca par a fi ca in prima zi. Dar sunt si cupluri care se despart inainte de a implini un an. Cunoastem si casnicii care nu mai merg, scartaie din toate incheieturile,dar de care cel putin unul dintre parteneri se cramponeaza ca de colacul de salvare.
      Nu am reusit sa inteleg de ce sa mai ramai intr-o relatie pe care ai tot incercat sa o salvezi si n-ai reusit. Nici unul dintre motivele invocate de obicei nu mi se pare destul de serios. Avem o singura viata si pe aia sa o petrecem alaturi de un om pentru care, in cel mai fericit caz, nu mai simtim nimic, doar pentru ca “ne rade lumea” , “avem copii impreuna” , “mi-e mila sa-l parasesc”  sau “am muncit sa fac o casa, avem avere” .
      Adica ce-i pasa lumii daca eu mai sunt sau nu cu X? Sa vina lumea sa stea cu el.
      Ce copilarie le este oferita pruncilor intr-o casa cu o atmosfera tensionata, plina de minciuni, poate si scandaluri?
      Cum sa-ti fie mila? De singura ta viata nu ti-e mila?
      Iar despre avere nu mai vorbim, asta mi se pare cel mai greu de inteles.
      Ar mai exista o solutie, pe care am descoperit-o intr-un articol la Dollo.ro.
      Relatia deschisa. Relatie in care barbatul are o amanta de care stie si sotia si pe care o accepta, femeia are un amant de care sotul stie  si pe care il accepta, dar ei continua sa formeze o familie. Si scuza lor este ca asta le condimenteaza viata, ii face sa reziste impreuna mai mult timp. Cum mama dracului sa accept ca sotul meu sa aiba o amanta si sa ma port ca si cum asta ar fi ceva firesc?
      Era dat ca exemplu un cuplu in care ambii parteneri aveau si cate o relatie extraconjugala. Barbatul avea o amanta maritata si cu copil mic. Mergea la ea acasa, sotul ei ramanea cu copilul, iar amantii o zbugheau in dormitor.
      Oare lumea in care traim este o lume normala? Ce mai inseamna normalitatea daca barbat se insoara cu barbat sau el sta cu copilul si ea in dormitor cu amantul?