Nu putine sunt cazurile in care oamenii au avut un zbor intarziat, anulat sau li s-a refuzat imbarcarea. Insa, nu toata lumea stie ca ai anumite drepturi in aceste situatii si pot fi cerute despagubiri. Aerohelp este mediatorul pe care te poti baza, daca ai trecut printr-o astfel de situatie in ultimii 3 ani. Descopera mai jos ce drepturi ai in anumite situatii, in caz de refuz imbarcare.

Drepturi in caz de refuz imbarcare

Se intampla uneori ca o companie aeriana sa vanda mai multe bilete pentru un zbor decat sunt locuri pentru pasageri. Daca exista un caz de supra-rezervare si toti pasagerii se prezinta in timp util la imbarcarea in avion, atunci iti poate fi refuzata imbarcarea fara sa ti se ofere o explicatie. Este un scenariu frustrant, in special daca pierderea acestui zbor inseamna pierderea unei oportunitati unice in viata, a unei sanse de a mai vedea pe cineva pentru ultima data. In cazul unei situatii de refuz imbarcare trebuie sa stii exact ce drepturi ai, ca sa poti actiona mai departe. In majoritatea cazurilor compania aeriana iti datoreaza o compensatie pentru neplacerea pe care ti-a cauzat-o.

Initial, compania aeriana va recurge la gasirea de voluntari disponibili de a renunta la locul lor pentru pasagerii suplimentari, in schimbul unei compensatii. Daca niciun pasager nu a vrut sa isi cedeze locul, atunci ai optiunea de a anula calatoria si de a primi rambursarea integrala a banilor dati pe biletul de avion.

Daca vrei sa ajungi la destinatie, compania are obligatia de a iti oferi un zbor alternativ. De asemenea, are obligatia de a-ti asigura siguranta si confortul daca trebuie sa astepti pentru alt zbor. In plus, daca nu a existat niciun motiv intemeiat pentru care ti-a fost refuzata imbarcarea, compania este obligata sa iti plateasca o compensatie de pana la 600 euro. Compania are si obligatia de a-ti prezenta drepturile tale de zbor in cazul refuzului imbarcarii.

Aerohelp te ajuta in realizarea dosarului cu toate cele necesare. Scapi de stres, economisesti timp, iar ei iti apara drepturile fara niciun cost, intr-un mod elegant si profesionist. Doar dupa obtinerea compensatiilor va trebui sa platesti un procent. Trebuie doar sa depui aplicatia pe www.aerohelp.ro, iar daca esti eligibil pentru compensatii, echipa incepe sa se ocupe de procesul administrativ. La final, ei iti aduc rezultatul ideal si banii iti intra in cont.

Descopera mai multe despre drepturile tale in toate situatiile de zbor din pagina oficiala.

Contact:

help@aerohelp.ro