Modul in care îți lași amprenta în propria locuință te urmarește zi de zi. Din acest motiv este foarte important să te regăsești, să îți petreci cu bucurie timpul de odihnă și să fie un mediu prielnic pentru a te regăsi, a te relaxa și a te reîncărca după ritmul stresant impus de viața cotidiană. Pentru a reuși să aduci ambientul și armonia descrisă mai sus, te poți folosi de puterea pe care o poate oferi un fototapet decorativ.

Liniștea și evadarea pe care le oferă natura te ajută să depășești momentele dificile care se acumulează din cauza agitației urbane. Nici o cafea nu se compară cu momentele în care te trezești dimineața și când deschizi ochii ești purtat către cele mai exotice, frumoase și liniștitoare locuri, ce te ambiționează să te autodepășești pentru a te bucura într-adevăr de ele. Putem să asociem fototapetul cu o terapie ce stimuleaza motivația și dorința de a vrea mereu să fii varianta mai bună a ta.

Natura oferă un spectacol cromatic specific fiecărui anotimp. Fiecare dintre ele poartă simbolistica specifică însușirilor climatice și a tranziției ce caracterizează ciclicitatea peisajelor. Orice anotimp te poartă într-o anumită stare, de la renașterea simbolizată de primăvară, culorile calde ale verii, diversitatea cromatică a toamnei, cu „îmbătrânirea” copacilor și până la albul specific iernii. În funcție de ambientul casei, ele pot fi alese astfel încât să marcheze un eveniment periodic, cum ar fi Crăciunul, fie să aibă un caracter permanent.

Tapetul ce are ca temă plajele te vor purta cu gândul la vacanță, la concediu și te va scoate din rutina pe care o poate crea o slujbă. Nisipul te va face să îți regăsești odihna și va oferi un aer cald. Va crea o atmosferă caldă, specifică zilelelor petrecute la mare și te va ajuta să te întinzi în pat la fel cum ai fi făcut-o și pe prosopul așezat pe nisip. Este un tapet ce se recomandă pentru a fi utilizat în dormitor.

Când vorbim de natură nu putem omite relieful reprezentat de munți. Un astfel de tapet poate motiva orice persoană și o va face să „escaladeze” obstacolele de zi cu zi, în călătoria pe care o are spre vârf. Va oferi un aer revigorant și o sursă de izolare de problemele ce vor apărea. Muntele poate semnifica multe greutăți dar în același timp te va pregăti psihic să nu renunți.

Un peisaj ce prezinta norii te impinge foarte mult de la spate si te face sa devii mai motivat. Limitele vor incepe sa dispara pierdandu-ne in dimensiunea spatiala, fara granite. De multe ori, cerul iti poate oferi o liniste si cand apar in peisaj si pasarile vei simti cat se poate de mult sentimentul de libertate. Omul a avut mereu curiozitatea pe care o ofera zborul. A fost mereu dorinta pe care a avut-o si pentru care a muncit mult pana la realizarea avioanelor. Vointa de a explora maiestuoasa atmosfera a fost mult mai mare decat piedicile stiintifice mereu intalnite si pericolul ce pandea la fiecare punere in practica a ideilor. Un astfel de fototapet cu siguranta te va motiva si-ti va oferi doza zilnica de ambitie.

Am vorbit adineauri de atmosfera, aer, cer, insa cel mai predominant mediul al planetei este cel al apei. Biodiversitatea este una formidabila. Dintotdeauna activitatile ce au ca scop apropierea noastra de mediul acvatic, fie prin inot, scufundari, pescuit sau surfing au oferit o senzatie de relaxare si am incercat sa ne adaptam in acel mediu ca intr-unul nativ. Forta pe care o are natura folosindu-se de apa este imensa. Puterea valurilor ce izbesc tarmul iti provoaca stari de adrenalina, iar grandoarea cascadelor te face sa te pierzi si te va fascina. Raurile vor avea mereu capacitatea de a te „purta”, de a te trimite departe de gandurile neconstructive. Efectul de evadare din calea grijilor va fi resimtit in orice fototapet utilizat.

In general, primul lucru la care ne gandim atunci cand vorbim despre natura este padurea. Ea poate exemplifica si pune in evidenta foarte usor diversitatea cromatica specifica anotimpurilor. O padure va arata mereu cat de vie este natura datorita intregului lant de actiuni, de la cresterea copacilor, animalele ce-si fac simtita prezenta si pana la caderea frunzelor. Toate acestea ofera un efect ce amplifica eliminarea stresului. Daca ne vom gandi vom observa ca in cele mai multe cazuri in care ne dorim sa scapam de agitatia oferita de oras, de „jungla” urbana, ne vom reincarca si regasi cu ajutorul padurilor. Tapetul poate fi o solutie de a ne apropia cat mai mult de acest mediu.

Decorarea unei locuinte cu un tapet ce are ca tema un animal poate spune foarte multe despre personalitatea proprietarului. Fie ca este un caine, un cal sau poate chiar un leu, orice animal are o simbolistica in spatele sau si te poarta catre anumite sentimente, stari.

Peisajul rural poate fi un alt exemplu folosit in tapete. De cele mai multe ori cand ne gandim la agricultura ne imaginam un lan de secara, un lan de porumb, in care sudoarea muncii se resimte si roadele urmeaza sa fie culese. Motivatia din spatele acestui mesaj este una importanta si iti poate oferi increderea necesara ducerii la indeplinire a telurilor propuse.

Personal am fost mereu fascinat de forta naturii si capacitatea ei de a ne face sa ne simtim cat mai mici. Descarcarile electrice sunt cel mai bun exemplu al fortei naturii. Eruptia unui vulcan este un alt exemplu si poate fi asociata foarte des cu o forma de eliberare a tensiunii acumulate. Multe altele pot fi oferite ca exemple, insa cert e ca natura ascunde o putere fantastica si ne reaminteste constant potentialul ei.

Natura va juca mereu un rol important in viata noastra si ne va ajuta sa ne echilibram starea de spirit, ne va oferi sprijinul mult dorit in momente stresante, dificile si ne va linisti si motiva atunci cand simtit asta. Prezentand toate acestea veti privi dintr-o perspectiva mult mai larga fototapetul decorativ ce are ca tema natura si vi le recomand cu cea mai mare caldura!

fototapet