Un exemplu pentru tineri, Adrian Mazilu

Am urmărit ieri un conflict blogosferic între o tânără (sper că e foarte tânără) care trăia cu convingerea că există sau o existat o țară numită Florin și persoana care i-a atras atenția că își induce fără să vrea cititorii în eroare. În loc să mulțumească și să corecteze greșeala, tânara a ales să fie obraznică și să se dezvinovățească susținând că nu avea de unde să știe. M-am gândit imediat că emisiunile de la tv și toate porcăriile de pe internet nu fac decât să alimenteze incultura și aroganța tinerilor, că aceștia au prea puține modele pe care să le urmeze. Mi-am amintit de Adrian Mazilu, și el foarte tânăr, dar croit din alt aluat. Este un bun exemplu pentru tineri, însă prea puțini știu deocamdată de existența lui.

Cine este Adrian Mazilu?

Aș putea spune că este un tânăr ca toți tinerii, însă amintirea zilei de ieri mă împiedică. Adrian Mazilu este un tânăr care a vrut și a reușit să se ridice deasupra altora, să își ia viața în propriile mâini și să o modeleze după bunul plac. Pe când era student s-a angajat ca agent de vânzări la o societate de investiții financiare. Rolul său în firmă era să promoveze și să vândă serviciile companiei potențialilor investitori. La acea vreme, meseria respectivă avea un grad de dificultate destul de mare, căci oamenii nu cunoșteau prea bine domeniul și nu aveau încredere, iar piața de capital era asociată “cu un grad inalt de incertitudine si risc financiar”. A avut încredere în el și rezultatele nu au întârziat să apară. În trei luni, Adrian Mazilu conducea o echipă de vânzări. A continuat să evolueze pe scara ierarhică…

Fără să vreau am comparat-o pe domnișoara de ieri cu tânărul Adrian Mazilu. Amândoi sunt încrezători în forțele proprii, numai că unul e documentat în domeniu său de activitate, știe ce vrea și luptă din toate puterile să reușească, pe când celălalt se complace în ignoranță și nu face nimic pentru a-și recunoaște greșelile și a le corecta. Care dintre ei credeți că va cunoaște succesul? Răspunsul este simplu: pariez fără să stau pe gânduri pe Adrian Mazilu, cel care a “cunoscut o evolutie rapida, in doar 3 luni ajunsesem sa conduc o echipa de vanzari, avansand cu timpul pe treapta ierarhica. In 2013 am detinut cel mai mare portofoliu de sume investite pe piata CFD-urilor in Romania, iar din acel punct, orizontul posibilitatilor a crescut enorm. In 2014 am intreprins un parteneriat pe piata de capital din Romania, conducand o echipa de vanzari de aproximativ 100 de oameni, iar in 2015 am pus bazele proiectului Sales Point, fiind un alt parteneriat cu broker-ul international Trade1000.”.

În vreme ce tânăra domnișoară nu știe nici măcar dacă a existat sau nu o țară numită Florin (și nici nu vrea să afle), omul de afaceri Adrian Mazilu face tot ce este posibil pentru a deschide noi căi tinerilor din țara noastră. La seminarul 2015 Year Outlook a “discutat despre discrepantele dintre piata de capital si alte sisteme de economisire, avantajele tranzactionarii si importanta acesteia in economia mondiala.”. Poate că a sosit momentul ca și alți tineri să îi urmeze exemplul și să vorbească altora despre lucrurile pe care le cunosc bine. Doar așa vom putea evolua, cred eu.

adrian mazilu