Gemenii. Nu, nu zodia Gemenilor, ci fraţii gemeni, acele fiinţe fascinante, născute de aceeaşi mamă, în acelaşi timp, oameni care de multe ori arată la fel, chiar dacă se comportă şi gândesc diferit.

Atrag atenţia oriunde ar merge, stârnesc de multe ori curiozitate, trec prin viaţă însoţiţi de poveşti haioase sau de necrezut pentru noi, ceilalţi. Eu personal nu am cunoscut prea multe perechi, dar am auzit nenumărate istorioare despre fraţi gemeni.

Aveam o colegă de servici care ne delecta zilnic, redând cu un haz nebun întâmplări legate de ea şi sora ei geamănă identică. Ne povestea şi despre telepatia care există între ele, despre zilele în care aveau aceleaşi dureri, aceleaşi spaime sau bucurii nedefinite. Fuseseră nedespărţite până la 20 de ani, când una dintre ele se măritase, mutându-se la soţul ei. Se vizitau des, dar puţină lume avea ocazia să le vadă împreună şi din acest motiv li se întâmpla des să fie confundate.

Soţul doamnei Nuţi(colega mea) s-a întors acasă aproape leşinând de râs, în ziua când un coleg binevoitor l-a oprit revoltat pe aleea uzinei, pentru a-l avertiza de comportamentul ruşinos al doamnei în cauză.

Fusese omul seara la restaurant cu familia şi acolo o văzuse pe colega mea la o masă, alături de un bărbat cu doi copii mici. L-a indignat atitudinea ei de amantă iubitoare, grijulie cu copiii altuia, a fost deranjat de faţa ei zâmbitoare, de îmbrăcămintea elegantă, dar mai ales de faptul că s-a uitat spre el câteva secunde, apoi şi-a văzut de amant, ca şi cum nimic nu se întâmplase.

Nefiind prima dată când trecea prin aşa ceva, soţul doamnei Nuţi ştia despre ce era vorba şi s-a jucat puţin cu colegul, prefăcându-se uimit şi nervos. Degeaba a încercat mai târziu să îi spună colegului că era vorba de sora geamănă a soţiei, femeie la casa ei şi cu doi copii mici, omul nu l-a crezut. Probabil şi astăzi trăieşte cu impresia că doamna Nuţi avea o aventură cu domnul acela de la restaurant.