Accesorii pentru caini

Țineam de mult timp să scriu un articol detaliat despre accesorii pentru câini care nu trebuie să vă lipsească din casă. Dacă aveți câini, desigur, sau dacă vreți să vă luați. Știu că mulți dintre cei care mă citesc periodic au cățeii, dovadă că cine se aseamănă se adună. Mi-am adunat și eu forțele și am pregătit o listă cu accesorii pentru câini.

Iată câteva dintre accesoriile pe care eu le-am cumpărat pentru câinii mei. Mai târziu voi detalia.

-zgărzi, hamuri și lese

-castroane

-jucării pentru câini

-clicker pentru dresaj

-îmbrăcăminte pentru câini

-culcușuri

-cuști și accesorii auto.

Un câine nu înseamnă doar distracție, ci și responsabilitate. Este un animal care depinde în totalitate de stăpânul său, așa că trebuie să fiți conștienți de tot ceea ce implică acest lucru. Câinele are nevoie de hrană potrivită, de apă proaspătă, de serviciile veterinarului, de dresaj, de joacă, de plimbări și de somn odihnitor.

Zgardă pentru câini

Chiar înainte de a aduce câinele acasă, asigurați-vă că aveți zgarda potrivită pentru el. Aceasta trebuie să fie suficient de largă cât să vă încapă un deget sub ea. Dacă e mai largă, riscați să pierdeți câinele când îl plimbați. Dacă e mai strânsă, îl sugrumați. Zgarda reglabilă poate fi foarte utilă pentru început, când încă nu știți ce mărime îi trebuie câinelui.

Ham și lese

Unii câini merg foarte bine în ham, alții se descurcă mai bine în lesă. De exemplu, Onix a mea, pui care peste două zile împlinește nouă luni, merge foarte bine în ham sau dacă are lesa lungă. Bruno, fiind mascul necastrat, în vârstă de cinci ani și foarte teritorial, trebuie plimbat cu lesa scurtă, ca să fie ușor de controlat.

Dacă vreți să oferiți câinelui libertate și să îl aveți totuși sub control, cumpărați lesă retractabilă cât mai lungă. Noi avem una identică cu cea din imaginea de mai jos. Nu lăsați câinele liber în spații publice sub nici o formă. Scuza cu “e cuminte” sau “nu a mușcat pe nimeni până acum” nu ajută.

lesa retractabila caini

Castroane pentru câini

Castroanele trebuie să existe și ele în casă atunci când aduceți câinele. Veți avea nevoie de cel puțin două: unul pentru apă și unul pentru mâncare. Mai ales pentru apă este indicat să alegeți castroane care au pe fund cauciuc, să nu alunece pe podea și să vă facă surprize. Dacă aveți un câine foarte mâncăcios, care nu mestecă mâncarea și are tendința de a se îngrășa, castroanele cu modele în interior sunt foarte potrivite. Îl vor sili să mănânce încet.

Jucării

Câinele are nevoie de jucării. E ca un copil. Datorită jucăriilor învață și tot datorită lor are o preocupare pentru momentele când nu aveți timp de el. Unii câini adoră jucăriile de pluș, alții pe cele din plastic. Unora le plac jucăriile care fac zgomote, altora cele care le pun mintea la treabă. Unora le plac jucăriile de care trebuie să tragă, altora cele după care trebuie să alerge. Nu veți ști ce preferă câinele vostru decât după ce veți cumpăra jucării de toate felurile.

Îmbrăcăminte pentru câini

Îmbrăcămintea pentru câini nu este obligatorie și nu o recomand decât pentru cazurile speciale. Noi am adus-o pe Onix în Scoția din România. Avea mai puțin de patru luni, era extrem de slabă și cu foarte puțină blană. Tremura ca varga când o scoteam afară, în vântul și ploile scoțiene. I-am cumpărat hăinuță groasă, reflectorizantă. Dacă aveți un pui sensibil sau dacă deja e bătrân câinele și suferă de diverse boli, atunci hainele sunt necesare.

Culcușul

Noi avem casa plină de culcușuri. Câinii se simt în siguranță și dorm bine dacă au patul lor, care le păstrează mirosul și în care își pot ascunde jucăria preferată. Nu le răpiți această bucurie.

Cușca pentru câine

Cușca este necesară pentru dresajul puiului de câine și pentru transport. O cușcă e utilă când animalul trebuie să se recupereze după o intervenție chirurgicală și e prea agitat din fire. Accesoriile auto sunt necesare în cazul când obișnuiți să luați câinele cu voi la plimbare în mașină. În UK, de exemplu, dacă nu bagi câinele în cușcă, trebuie să îl prinzi cu centura de siguranță special concepută pentru câini.

Clickerul pentru dresaj

Este un instrument foarte util, care vă scapă ușor de griji. Câinele învață repede să se comporte exemplar cu ajutorul acestui instrument. Voi scrie un articol detaliat despre clicker în curând, ca să vă arăt cum trebuie folosit și să vă spun care sunt avantajele dresajului cu metode pozitive.

Până atunci, aruncați-vă un ochi pe site-ul celor de la https://www.buddies.ro/. În acest pet shop online veți găsi toate accesoriile de mai sus și multe alte produse pentru câini.

Date de contact:

Piata 1 mai nr. 1-2, Cluj-Napoca
Telefon: 0364-881.882
Email: contact@buddies.ro

Accesorii pentru câini care nu trebuie să vă lipsească

Așa am așteptat-o noi pe Onix. Pe lângă ceea ce se vede în poză, aveam tot ce era pentru Bruno, inclusiv clickere, lese, zgardă, ham și o mulțime de alte jucării. Vei vedea că ți se schimbă viața când ai un câine. Totul va fi mai frumos, mai vesel și mai intens.

Accesorii pentru câini care nu trebuie să vă lipsească