Acasă ești tu însuți. Tu unde te simți așa?

Acasă este locul unde simți că ești tu însuți. E locul unde nu îți trebuie nici un fel de mască. Desigur, excepție fac cele pe care obligatoriu le purtăm în această perioadă tulbure. Ce înseamnă pentru tine acasă?

Pentru mine, acasă este locul unde:

  • Sunt persoanele pe care le iubesc. Din acest motiv mi-am adus familia în Scoția.
  • Sunt animalele pe care le iubesc. Nu vreau să vă spun cât de tare mă doare că nu pot lua pisicuțele cu mine. Au rămas în România. Sunt bine îngrijite. Dar o parte din “acasă” pentru mine înseamnă acolo unde am pisicuțele.
  • Am cărțile și toate micile obiecte-amintiri. O mare parte din cărți a rămas la Ploiești, în apartamentul nostru, acolo unde sunt și pufoasele Miți, Pufi, Ursula și Vrăbiuța.
  • Pe vecini nu îi deranjează dacă plimb dulăii pe lângă geamul lor și nu înjură când câinii marchează teritoriul udând stâlpul de iluminat. Din acest punct de vedere, pentru mine România nu va mai fi niciodată “acasă”.
  • Lumea nu te judecă dacă ești prea gras sau prea slab, prea frumos sau prea urât, prea bine îmbrăcat sau învelit în zdrențe. Scoția este, la acest capitol, acasă.
  • Nu trebuie să mă prefac și să zâmbesc fals. Locul unde pot sta încruntată dacă așa simt, unde pot zâmbi prostește fără motiv, unde pot vorbi cu oameni pe care nu îi cunosc și unde pot să tac lângă cei pe care îi cunosc. Din nou, Scoția este la înălțime, este “acasă”, este locul care m-a cucerit de la primii pași făcuți pe pământ scoțian.
  • Mi se răspunde politicos și mi se întinde o mână de câte ori sunt la un pas de a cădea. Și eu te iubesc, Scoția!
  • Mi-e soare nu doar în inimă, ci și pe cer. Soarele după care tânjesc eu a rămas în Spania. Nu plâng dupa cele 10 atracții turistice de vizitat în Malaga (Top 10 Malaga tourist attractions to visit), ci după atmosfera care m-a învăluit de cum am călcat pe pământ spaniol, după soarele care mi-a schimbat într-o clipă starea de spirit.

Acasă este locul unde simt că sunt eu însămi

E acolo unde pot trăi în toate culorile curcubeului, urmând calea pe care am ales-o. Pe acest blog mă simt acasă. Pot vorbi liberă și pot bloca ușa tuturor mârlanilor care ar îndrăzni vreodată să îmi scuipe podeaua. Cândva mă simțeam acasă pe blogurile prietenilor. Acum au rămas prea puțini cei care îmi trezesc emoții. Unii s-au schimbat, alții nu (prea) mai scriu.

Acasă e locul unde oamenii au grijă de natură. Aici puteți vedea câteva dintre primele poze făcute în Scoția.

Acasă e locul unde îmi e inima. Iar inima mea e acolo unde pot să iubesc viața cu toată ființa mea fără să mă împiedic de mizerii, fie ele umane, fie făcute de umani.

Acasă este locul unde simți că ești tu însuți

Cred ca Acasă este locul unde simți că ești tu însuți.

Am întrebat câțiva bloggeri: Ce înseamnă pentru tine acasă?

“Pentru mine, care am 2 case în două puncte diferite pe glob, senzația este și mai profundă. Acasă este locul unde îi am pe ai mei dragi, unde aranjez și construiesc ceva, unde fac curat și miroase a mâncare bună și a cafea. Unde râd și unde plâng. Acasă.” – Copper Attitude

“Acasă e acolo unde poți lăsa șosetele pe podea fără să se uite nimeni străin urât la tine. Acasă e acolo unde ai senzația de “acasă”.” – 99XP

“Acasă este locul în care simt gustul adevărat al libertății. Acasă pot spune hotărât: Sunt liberă! Acasă e spațiul în care pot să fiu EU”. – Irina Cristina Țenu