Skip to main content

Absurdistan -carte si viata

Cum stăteam eu liniştită în pat citind Absurdistan- de Gary Shteyngart (coincidenţă? ), o carte pe care o recomand cu draga inima, prin geamul întredeschis am auzit ţipete care m-au făcut  să arunc o privire afară(contrar obiceiului meu).

Lumea se aduna la colţul blocului din toate direcţiile şi zgomotul era tot mai puternic, iar eu mi-am închipuit că s-au mai buşit nişte maşini. De după colţ a apărut imediat un cârd de gâşte o multime gălăgioasă, în frunte cu un domn îmbrăcat la patru ace, cu o sticlă în mână. Normal că mi-a fugit gândul la vreo nuntă şi mă pregăteam să mă întorc la absurzii mei, când am văzut răsărind din mulţime nişte steaguri, doamne cu pliante în mâini şi un tânăr în bermude, care striga cât îl ţineau plămânii într-o portavoce: Cine e primarul? Cine e primarul? Adunătura de gâşte oameni răspundea în cor mai ceva decât grupul celor de la Madrigal: Iulian Bădescu! Iulian Bădescu! , deşi primarul în funcţie al Ploieştiului este Andrei Volosevici. :-O

Văzându-mă, domnul viitor primar (sper că nu) şi susţinătorii domniei sale s-au adunat ciorchine sub geamul meu vociferând, încercând să se acopere unii pe alţii, fluturând steaguri USL şi întinzând mâinile pline de pliante.

O clipă m-am simţit ca şi Cezar, cu drept de viaţă şi de moarte asupra lor. În clipa următoare am izbucnit în râs şi îmi venea să le arăt pumnul strâns cu degetul mare într-o anumită poziţie, dar încă nu se ştie exact care era poziţia ce desemna condamnarea la moarte, aşa că m-am abţinut. Spre surprinderea mea, au plecat liniştiţi, fără ca vreunul să mă înjure, deşi păreau dezamăgiţi că nu sunt interesată de USL-ul lor.

Trăiesc cu convingerea că Absurdistanul este aici, în România.

25 thoughts to “Absurdistan -carte si viata”

 1. Si eu m-am trezit vineri in ciripeala pedelista! Eu nu le iert vanzarea pe doi lei a palatului printului Stirbei din Bv.si nici distrugerea parcului dendrologic de acolo ca sa isi faca printul asfaltului heliport.

 2. Romania e un cerc al iadului prea meschin sa fie descris. Sufletele care au pacatuit groaznic intr-o viata anterioara sunt trimise aici, sa supravietuiasca cu 800 de lei pe luna, chinuite de mirajul unei vieti mai bune.

 3. ‘Campaniada” loveste din nou:) Am scris si eu despre cateva intamplari legate de momente nefericite. Cred ca o sa fac o rubrica speciala pentru asa ceva :)

 4. Cum ai rezistat?!!!! Eu as fi urlat din fundul plamanilor cu randul:
  1) STAAAAAAALIN!!!!!!!
  2) “DREPTURI HOMOSEXUALILOR DA DOMNU’ IULIAN BADESCU!!!”
  3) “DOMNU’ IULIAN BADESCU LA PATRIARHIE!!!”
  4) etc…ce-mi mai venea in functie de public!!!
  pana m-ar fi bagat nevasta cu forta in casa chicotind de nesimtit nebun ce sunt :P. Asta voiau aia ! Reao care nu vrei :D. O sa fie ala trist.
  IUBESC IUBESC CAMPANIA ELECTORALA SI N-AM PARTE DE EA! Stii ce ma implicam pe vremuri????? Cu toti!

  1. Nu era nimeni acasa sa ma bage inauntru daca ma dezlantuiam… :))
   Erau cam multi, eu stau la parter, termopanele sunt scumpe si nu imi permit altele. :))

 5. Cât de penibili sunt aceşti oameni. Prin Bucureşti se aud de la diferite maşini voci de femei supărate care ţipă îndemnându-ne să votăm un neica nimeni. Candidaţi hoţi.

  1. Asa este, dar lor nu le pasa, isi urmaresc interesele si atat. Ne mai arunca o punga de faina, un litru de ulei si apoi sa vezi cum traiesc ca boierii, uitand de promisiuni.

 6. Politica romaneasca=teatru de papusi/mascote/orice.

  Zilele astea am auzit pe unu in fata mea care vorbea la telefon ceva de genu’: ” eu merg cu Partidul Poporului, Dan Diaconescu ne va scoate din c****, astia nu au facut nimic pana acum. El in votez pe Dan Diaconescu”. Ma gandeam cat de rau a ajuns poporul asta. DAN DIACONESCU? ala e un nebun, si-o format o lume imaginara, in care se vede presedinte.

 7. Stiu ca trebuie sa merg sa votez. Ce nu stiu, este pe cine sa votez. Ca n-am chef sa pun stampila pe nimeni. O sa fac cam la fel ca tine pana la urma: raul cel mai mic.

Leave a Reply