Am ridicat pleoapele umflate de somn și am privit spre fereastra deodată luminată. Micuți și sclipitori, fulgii de nea îmi ciocăneau în geam, parcă invitându-mă la dans, la joacă, la zburdălnicie. De unde apăruseră? Aseară nu erau… Am sărit  din pat și am deschis larg fereastra, am întins mâinile spre cerul gri întunecat și am prins în palma caldă câteva steluțe argintii. Mi-au mângâiat pielea o clipă, apoi s-au topit, lăsând în urmă un strop de apă.

Am ieșit în curte și mi-am făcut ochii roată, admirând splendoarea cu care iarna înveșmântase pământul. Totul era alb în jur. Peste umerii mei cădeau de-a valma alți și alți fulgi de zăpadă, parcă încercând să mă rețină acolo, să mă acopere și să mă păstreze până când soarele ar fi luat iar în stăpânire natura. Am făcut un pas și piciorul mi s-a dus în jos, prin omătul afânat, pufos precum vata de zahăr. Am mai făcut un pas și am auzit strigăte vesele din stradă.

Parcă ar fi fost zurgălăi, nu râsete de copil. Am stat puțin pe margine, urmărind hărmălaia și joaca lor, apoi m-am alăturat și am uitat de teme, am uitat de orice. Bulgării de zăpadă pe care îi frământam în mâinile tot mai înghețate creșteau, fulgii se lipeau unul de celălalt cu teamă, încercând să își păstreze forma. Nu reușeau. Pumnii mei îi striveau, dând naștere unui om de zăpadă compus din milioane de fulgi firavi.

Ninge în continuare. Iarna și-a intrat în drepturi, sprijinită de vântul tăios, de cascadele albe ce curg necontenit din cer, de ghețurile ce se formează sub stratul tot mai gros ce acoperă pământul, de oamenii de zăpadă frumos modelați, de copiii ce nu vor să mai intre în case, deși arată și ei acum ca niste Moși Crăciuni. A venit iarna!

 

Vă puteți inspira de aici dacă doriți să scrieți o compunere cu tema A venit iarna.

Alte compuneri găsiti mai jos:

Rămas bun, doamnă învățătoare!

Cum mi-am petrecut vacanța de vară

Vine primăvara

O întâmplare toamna și o castană în drum spre școală