Avantajele de a manca pui, pentru sanatatea noastra, sunt deosebit de mari. Acest tip de carne este o sursa bogata de nutrienti si vitamine esentiale organismului uman; toate acestea au un rol major in a intari sistemul imunitar al corpului si a facilita procesele sale interne. Carnea de pui este de asemenea una dintre alimentele de origine animale cu cele mai mici riscuri (din punct de vedere a consumului). Sa privim in continuare inspre cateva dintre beneficiile date de consumul

acestui tip de hrana; in final vom putea sa accesam categoriile de carne de pui in magazinul Selgros.

RawChicken

Carnea de pui este o sursa speciala de proteine, de calitate ridicata. Acest element e un nutrient esential, atat pentru crestere cat si pentru dezvoltare, jucand de asemenea un rol special in a facilita pierderea in greutate la oamenii cu probleme de supraponderabilitate.

– Ea e o sursa de fosfor, un element mineral esential corpului uman. Acesta ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, asigurand de asemenea functionarea corecta a rinichilor, ficatului si a sistemului nervos central.

– Vitamina B6, prezenta in carnea de pui, joaca un rol crucial in formarea de molecule active. Procese complexe sunt legate de aceasta absorbtie; insuficienta ei poate sa duca la deteriorarea vaselor de sange. De asemenea, alaturi de acidul nicotinic ajuta pastrarii unui metabolism energetic corect. In plus, reduce riscurile unui atac de cord.

– La persoanele mai in varsta, proteinele prezente in pui vor ajuta impotriva slabirii oaselor. Chiar si 100 grame de piept de pui furnizeaza mai mult decat jumatate din necesarul zilnic de proteine.

– Carnea de pui imbunatateste pofta de mancare. Continand zinc, acest aliment are si rolul de a mentine apetitul.

– Scade riscul artritei, datorita substantei minerale denumite seleniu.

– Imbunatateste sistemul imunitar uman.

– Faciliteaza cresterea copiiilor. Acest lucru se datoreaza in special faptului urmator – carnea de pui are o varietate de aminoacizi ce ajuta ca intreg sistemul copiiilor sa se dezvolte armonios si sanatos.

– Imbunatateaste nivelul de testosteron. Aceasta carne de pui mai are un avantaj, pentru barbati – zincul din componenta sa ajuta la reglarea nivelul corect de testosteron (hormon masculin).

Despre modurile de preparare a acestui tip de carne nu trebuie sa vorbim aici, fiind un subiect extrem de abordat, in special pe site-urile si publicatiile de specialitate. Cat despre achizitia acestor alimente, in stare proaspata sau congelata, recomandam sortimentele de carne de pui disponibile la Selgros.ro !

Selgros Galati

Produse alimentare si nealimentare

Bd. Galati nr. 1 C Galati, 800 654 , RO

Tel: 0236 305 000

Fax 0236 305 199