50 de ani. A trecut atât de mult timp de când m-am născut…

M-am întrebat dacă să scriu tot ce îmi trece prin cap în dimineața aceasta, când împlinesc 50 de ani. 50? Mi se pare îngrozitor. A trecut atât de mult timp de când m-am născut, și am trăit atât de puțin… Aș vrea să mai am la dispoziție cel puțin încă 50 și să fiu măcar la fel de sănătoasă cum am fost până acum. Să pot face toate câte mi le doresc, pentru asta aș cere încă pe atâția ani de viață.

Aleg să scriu doar câteva fraze. Oricum sunt prea puțini cei care citesc articole de sute de cuvinte. Nu mă pot abține. Ar trebui să fie o zi plină de veselie. Dar eu mă întreb, încă de la prima oră, cine sunt sutele de oameni care îmi fac urări de La mulți ani pe facebook? De unde au apărut și (mai ales) unde se ascund când postez câte ceva?

Observ că sunt persoane cu care “mă conversez” numai pe 11 septembrie, de ziua mea. Un banal La mulți ani!, urmat inevitabil de un și mai banal Mulțumesc frumos! Rămânem niște străini. Mă plang an de an de acești oameni. Ei, desigur, nu mă aud. Își fac “datoria” și fug.

Dar îmi rămân aproape soțul, copilul, prietenii apropiați și cățeii. Îmi rămâne blogul pe care pot scrie cam tot ce vreau. Aici îmi descarc amarul, aici îmi cânt bucuriile. Astăzi îmi strig revolta. Viața se scurge prea repede. Oamenii (inclusiv eu) sunt superficiali. Încerc, a câta oară?, să mă rup de facebook. Îmi răpește prea mult timp din viață.

Mă întorc la treburile zilnice. Mai pe seară voi ciocni un pahar de oarece alături de ai mei. Pe voi, cei care îmi sunteți aproape, vă invit la o petrecere virtuală. M-aș bucura dacă mi-ați povesti despre zilele voastre de naștere și despre cum percepeți vârsta de 50 de ani. Țin minte că eu, pe la vreo 17 ani, spuneam că nu vreau să trăiesc decât până la 50, pentru că apoi voi fi prea bătrână pentru a mă bucura de viață.

50 de ani. A trecut atât de mult timp de când m-am născut…

Felicitările și cadourile pot fi trimise aici: 

 

Nu băgați în seamă chestiile de mai jos.
“>

50 de ani. A trecut atât de mult timp de când m-am născut...