Skip to main content

Golul frumos ornat in farfurie

Deşi mă uit foarte rar la televizor, uneori se întâmplă să mă fure peisajul şi să urmăresc o întreagă emisiune, aşa cum s-a întamplat la ultimul episod Masterchef. Atunci am invatat ca oricat ar fi de gustoasa mancarea si oricat de elegant ar fi ornata farfuria, daca nu ai farfurii si alte vase de bucatarie frumoase, nu poti face impresie buna. 

La un moment dat concurenţii au avut de dat o probă care consta în pregătirea unei farfurii sofisticate după modelul unui celebru bucătar. Au stat în stres, au alergat disperaţi încercând să se încadreze în timp şi au reuşit să aranjeze  farfuriile în aşa fel încât să semene cu prototipul. Era o farfurie foarte frumos ornată, care conţinea mâncare cât pentru un pui de vrabie abia ieşit din ou.

Eu sunt româncă până în măduva oaselor şi mănânc destul de serios, deşi nu se vede. :-P

Recunosc munca şi talentul acelor oameni, apreciez estetica acelor farfurii, dar ca să nu plec flămândă din restaurantele unde gătesc acei domni ar trebui să mănânc acasă o ciorbă, o farfurie generoasă de felul doi şi un desert. Abia după aş fi pregătită să merg la restaurant să dau cu furculiţa în golul frumos ornat pe care l-am văzut la Masterchef.

Sau pe pinterest:

mancare in farfurii

 

mancare in farfurii 1

 

mancare in farfuriii 2

30 thoughts to “Golul frumos ornat in farfurie”

  1. :)) Daca as avea bani de risipit…as fi clienta lor! Imi plac “golurile” astea. Si, fara exagerare, pentru un aperitiv, din punctul meu de vedere, e de ajuns.
    Asta pentru ca eu mananc cam cat o vrabie. Si dorm cam tot pe-atat :))
    (Nu urmaresc emisiunea pt. ca ma enerveaza talentele…nu ale concurentilor)

    1. Probabil banii sunt motivul pentru care mancarea din farfuriile alea mi se pare putina. Cam cate farfurii sa comand ca sa ma satur?
      Aia se poarta de parca ai nevoie de 2 facultati ca sa gatesti, dar cred ca asa cere rolul pe care l-au primit.
      Si eu dorm putin, dar mananc serios. :))

  2. Ma mai uit si eu ocazional la emisiunea asta…ce sa zic….se vede ca stiu ce fac acolo, dar intr’adevar…fac farfurii de restaurante de fite…ma refer la cantitate :)) …eu sunt cam ca tine…mananc mult si din fericire nu se vede…am nevoie de 3-4 portii din imagini sa simt ca am macat ceva:-“

  3. Pai ideea lor e sa mananci variat nu mult. Adica poti cumpara mai multe “gustarele” din astea si simti gusturi variate. Eu-s foarte mare si mananc ca rama (si tot ca rama raman :D), imi iau mereu acelasi gen de mancare la restaurant ca sa stiu eu SIGUR ca-mi place, DAR nu-mi plac portiile mari. Ma satur de un gust inainte sa termin farfuria. Si atunci prefer portii mici. In plus e mai sanatos. Restaurantele care dau portii mari sunt cele “populare” si “ieftine” iar acolo mancarea nu prea e facuta cu arta. Eu oricum cred ca cu totii mancam mult prea mult fata de cat ne miscam. Si nu-i OK. Adica eu cam prefer portiile ca-n imagine, facute insa cu arta, unei portii cat casa de mancare banala. Conditia e sa-mi iau mai multe (ca sa ma si satur cat de cat)

    1. Despre mine se poate spune orice, dar nu ca sunt sedentara, in concluzie chiar am voie si nevoie sa mananc. ;)
      Vladen, acolo era PESTE, iar eu acasa nu ma satur de la un peste de 300g… Cred ca intr-o alta viata am fost vidra.
      Si nu-mi place sa amestec prea multe gusturi la o singura masa.

  4. Urmaresc emisiunea cand am timp. Adica prind sfarsitul Marti seara, mai vad inceputul dupa stiri si restul in reluare :)
    Imi place si emisiunea si sa gatesc (nu la nivelul acela)
    Exista un fel de axioma in bucatarie si anume ca felul in care arata o farfurie satura la fel de bine ca si mancatul ei.
    Si apoi nimeni nu te impiedica sa ceri portie dubla :))
    Oricum tonul gatit asa e delicios, chiar l-am incercat.

    1. Axioma aia a fost enuntata de vreun bucatar sau patron de restaurant de fite. Uita-te tu cat vrei la farfuria de mai sus si spune- mi cand te saturi. :))
      Tonul e delicios si crud(cred), ca orice alt peste. :-P

      1. Daca vrei sa iei file de ton proaspat e intre 60-70/kg
        Mie nu-mi place crud, dar gatit cum trebuie este f. bun
        In compensatie mi-am facut o salata de hamsie cu ceapa.
        In care am fix 5 hamsii micute, o lingurita de ulei, 2 stropi de otet si s fire de ceapa verde :))

  5. ziua buna prin locatie!

    misto bancul cu “nu te impiedica nimeni sa ceri doua portii sau mai multe feluri”
    dupa ce-am frunzarit p-aici…cred ca, la locantele unde presteaza chef-ii aia, pe majoritatea ne impiedica salariul ala caruia tocmai i se adresa mai ‘nainte o scrisoare de (dez)amor…

    1. Si vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri. :)) Eu vorbeam strict despre felul in care vad portiile alea, ai sesizat bine ideea. :))

  6. am senzatia ca la restaurantele astea de fite nu merge nimeni sa ceara un munte de macaroane sa se sature. la astia se merge pe principiul enuntat mai sus de vladimir, degustari variate, arome ciudate, un fel de dezmat al simturilor, nu umplerea burtii :D

Leave a Reply