Deşi mă uit foarte rar la televizor, uneori se întâmplă să mă fure peisajul şi să urmăresc o întreagă emisiune, aşa cum s-a întamplat la ultimul episod Masterchef. Atunci am invatat ca oricat ar fi de gustoasa mancarea si oricat de elegant ar fi ornata farfuria, daca nu ai farfurii si alte vase de bucatarie frumoase, nu poti face impresie buna. 

La un moment dat concurenţii au avut de dat o probă care consta în pregătirea unei farfurii sofisticate după modelul unui celebru bucătar. Au stat în stres, au alergat disperaţi încercând să se încadreze în timp şi au reuşit să aranjeze  farfuriile în aşa fel încât să semene cu prototipul. Era o farfurie foarte frumos ornată, care conţinea mâncare cât pentru un pui de vrabie abia ieşit din ou.

Eu sunt româncă până în măduva oaselor şi mănânc destul de serios, deşi nu se vede. :-P

Recunosc munca şi talentul acelor oameni, apreciez estetica acelor farfurii, dar ca să nu plec flămândă din restaurantele unde gătesc acei domni ar trebui să mănânc acasă o ciorbă, o farfurie generoasă de felul doi şi un desert. Abia după aş fi pregătită să merg la restaurant să dau cu furculiţa în golul frumos ornat pe care l-am văzut la Masterchef.

Sau pe pinterest:

mancare in farfurii

 

mancare in farfurii 1

 

mancare in farfuriii 2