Desi spalarea hainelor pare a fi o etapa foarte usoara, in realitate este important sa tii cont de faptul ca sunt unele greseli inerente pe care le faci si pe care ar trebui sa le eviti. Iti prezentam 5 dintre acestea pentru a-ti fi mult mai usor sa speli corect hainele pe viitor.

Nu sortezi hainele inainte de a le spala

Degeaba utilizezi un detergent de foarte buna calitate asa cum este si Sanytol detergent 17 spalari, daca nu obisnuiesti sa iti sortezi hainele inainte de a le arunca in masina de spalat.

Cu cat sortezi mai mult rufele, cu atat hainele sunt mai proaspete. Separa hainele foarte murdare sau pline de noroi de piesele usor murdare si tesaturile grele sau abrazive precum denimul de cele mai delicate. (Pentru denim, intoarce hainele pe dos, spala-le cu apa rece pe un ciclu bland si usuca-le la o temperatura scazuta pentru a preveni decolorarea.) Pentru a preveni rasucirea cearceafurilor, spala fiecare set separat in loc sa speli toate lenjeriile intregii familii si include articole mai mici cum ar fi fetele de perna. Aceste articole mici ajuta la prevenirea rasucirii, deoarece se vor aseza la colturi, se vor umple cu apa si vor deveni grele, mentinand cearceafurile in pozitia corecta.

Pui detergent direct pe haine

Crezi sau nu, exista o modalitate corecta si una gresita de a incarca masina de spalat. Pentru cea mai buna distributie a detergentilor, pune mai intai rufele, apoi adauga apa si in sfarsit adauga detergentul. Asigura-te ca utilizezi si un detergent pentru rufe sigur si evita sa folosesti detergenti de slaba calitate.

Cu toate acestea, daca utilizezi inalbitor, adauga mai intai apa, apoi haine si apoi detergent. Asigura-te ca verifici etichetele de pe imbracaminte si tii cont de absolut toate indicatiile de pe etichete. Chiar si atunci cand folosesti un detergent de calitate premium asa cum este Sanytol detergent lichid 1,65 l recomandarea noastra este sa nu il pui direct pe haine, mai ales pe cele negre.

Nu folosi uscatorul in exces

Daca ai timp si spatiu sa usuci hainele la aer, ar trebui sa faci acest lucru. Nu numai ca economisesti energie, dar  metoda este si mai blanda pe articole delicate si ajuta imbracamintea sa ramana intinsa, cum ar fi pantalonii si rochiile care vor reusi sa isi pastreze forma. Ori de cate ori trebuie sa usuci hainele, nu supraincarca uscatorul si nu usca foarte mult hainele. Ulterior tot ce trebuie sa faci este sa le pliezi sau sa le agati imediat pentru a preveni sifonarea.

Cumpara cei mai buni detergenti de rufe asa cum este si sanytol detergent lichid hygiene atunci cand vrei ca hainele tale sa fie in cea mai buna forma pentru foarte mult timp. Nu este deloc greu sa gasesti un detergent de buna calitate pe care sa il folosesti pentru toate rufele, insa ai nevoie de documentare in acest sens, iar sugestia noastra de detergent s-a dovedit extrem de utila in cele mai multe cazuri, chiar si cu rufe foarte murdare sau cu pete greu de scos.