De fiecare data cand vorbim despre atractiile turistice ale Romaniei, ne gandim automat doar la bogatiile naturale pe care le avem, redate de formele impresionante de relief sau apele care iau contact cu teritoriul nostru. Este adevarat ca din acest punct de vedere ne putem mandri cu zone nemaintalnite in alte spatii, precum si cu o vegetatie si fauna mai rare in lume.

Ceea ce putini cunosc sau pur si simplu ignora uneori este legat si de farmecul urban pe care il gasim in multe dintre orasele din tara. Multe sectoare de activitate s-au dezvoltat considerabil, ceea ce a produs o evolutie vizibila in anumite spatii, oferind locuitorilor, precum si turistilor posibilitati multiple de relaxare si distractie. Capitala nationala, Bucuresti, reprezinta unul dintre orasele care ne surprinde placut in acest sens, punand la dispozitie o multime de locuri si lucruri interesante de facut sau vizitat.

Iti propunem sa descoperi aceasta metropola ca un adevarat turism care doreste sa descopere putin din cultura noastra fara a i se parea nimic monoton sau plictisitor, ba chiar captivant.

  1. Descopera farmecul micului Paris!

Binecunoscuta porecla a Bucurestiului de „micul Paris” dateaza de prin perioada interbelica, atunci cand palatele Art Nouveau si arhitectura superba erau similare cu cele din capitala franceza. Insa odata cu trecerea mai multor decade de comunism, precum si un cutremur foarte puternic in anul 1977, cele mai multe dintre cladirile istorice au fost distruse. Cu toate astea, cateva din franturile acelor vremuri au ramas observabile pe stradutele Centrului Vechi. Gradinile Cismigiu din inima Bucurestiului sunt adevarate oaze verzi realizate in jurul lacului care are acelasi nume, marginit de arbori batrani si banci care sunt amplasate perfect pentru a te bucura de cateva clipe de liniste. De asemenea, bulevardele largi, precum Soseaua Kiseleff se unesc intr-un punct foarte importanta al orasului – Arcul de Triumf, un alt omagiu adus Parisului.

  1. Relaxeaza-te cu o sesiune de masaj!

Drumurile lungi si obositoare prin centrul Bucurestiului nu ar trebui sa fie resimtite; ar fi foarte neplacut ca placerea unei asemenea calatorii sa fie umbrita de o dispozitie nepotrivita. Un masaj relaxare Bucuresti este exact ce ai nevoie. Tehnica de masaj pe care o ofera saloanele profesionale din aceasta zona sunt diferite, constand in aplicarea unor manevre si a unor procedee specifice care au rolul de a imbunatati activitatea circulatiei sangelui, resimtindu-se la nivelul fiecarui segment si organ din corp. De asemenea, utilizarea anumitor uleiuri si creme parfumate, necunoscute pentru noi, fiind secretele specialistilor salonului stimuleaza in mod permanent starea de bine si de relaxare, precum beneficiile oferite de aromaterapie.

  1. Distreaza-te in centrul vechi!

Orasul Bucuresti se mandreste cu o viata de noapte extravaganta si plina de energie. Daca ai ajuns in Bucuresti, poti sacrifica o noapte de somn pentru a petrece pana in zorii diminetei in barurile si cluburile din centrul vechi. Poti da startul aventurei pe strada Smardan sau Covaci si sa te simti minunat pana rasare soarele alturi de prieteni, iar daca nu ii ai, cu siguranta iti vei face acolo.

 

Bucura-te de locurile si destinatiile minunate pe care ti le ofera Bucurestiul! Stilul pe care il regasim in acest spatiu este rezultatul unui amestec interesant de influente autentice romanesti cu cele moderne europene.