Unul dintre cele mai atractive orase din Italia este Roma, un adevarat muzeu in care orice turist are posibilitatea sa viziteze cel mai deosebire puncte turistice. Acesta este centrul uneia dintre civilizatiile cele mai marete de pana in prezent, oras care a avut asupra intregii omeniri o influenta majora. In cadrul acestuia se intalnesc cele mai maiestuoase si mai nobile cladiri: palate, bazilici si biserici gratioase, diverse monumente romane, fantani antice si statui de dimensiuni colosale. Asadar, daca te gandesti sa faci o excursie in urma careia sa ramai cu amintiri de neuitat, aceasta este destinatia perfecta.

Acum variantele de a calatori sunt multiple. Spre exemplu, daca iti place sa zbori cu avionul poti lua in calcul varianta de a cumpara un bilet la o companie care are zboruri ieftine. In functie de perioada in care doresti sa calatoresti, ai sansa sa gasesti bilete la preturi destul de reduse.

O alta varianta, preferata de majoritatea, o reprezinta calatoria cu autocarul. Atat timp cat alegi compania de transport potrivita, cu siguranta va fi o placere. Spre exemplu, pe www.romfour.com se gasesc bilete la cele mai atractive preturi, spre diverse locatii.

In continuare iti prezint cateva locuri pe care trebuie neaparat sa le vezi daca te hotarasti sa organizezi o excursie catre Roma:

  1. Colloseum – aceasta este prima atractie turistica ce imi vine in minte atunci cand spun Roma. De fapt, Colloseumul este numit si turnul Eiffel al Romei. Mareata constructie reprezinta una dintre cele mai mari structuri lasate de romanii vechi, fiind un adevarat model pentru toate arenele sportive din zilele curente.

In cazul in care te intrebai, in cadrul acestuia obisnuiau sa se gazduiasca spectacole diverse, festivaluri, jocuri sau circuri. De obicei erau urmarite de la nivelele cele mai joase de catre curtea imperiala.

  1. Forumul roman – acesta este situat intr-o vale mica dintre Capitoiliu si Palatin. Acesta a reprezentat timp de secole nenumarate inima Romei din antichitate. In prezent, au ramas cateva ruine din acestea, dintre care si arcurile de triumf ale lui Septimius Severus si a lui Titus, dar si templele lui Saturn si a lui Antonius Pius. Daca iti plac astfel de lucruri, cu siguranta vei petrece ore in sir admirand frumusetile locului.
  2. Fontana di Trevi – fiind unul dintre cele mai indragite locuri ale Romei, aceasta fantana a reusit sa faca adevarate furori printre turisti. Situata numai la cativa pasi distanta de Panteon, aceasta este o adevarata capodopera. Aceasta a fost realizata de catre un sculptor faimos de origine italiana si este alimentata de apeductul construit de Agrippa in secolul I. Se poate observa pe suprafata acesteia un grup statuar care infatiseaza o ceata de tritoni, scoici si cai, in jurul maretului zeu al marii, Neptun.

Desigur, acestea sunt numai cateva dintre nenumaratele atractii pe care le poti vizita daca ajungi in Roma. Important este sa iti faci un itinerar bine stabilit si sa te tii de el. Este adevarat ca poate fi destul de dificil atunci cand descoperi un loc in care te simti deosebit sa pleci inainte de vreme, insa in acest mod vei putea vizita cat mai multe obiective care pur si simplu te vor incanta.