Ziua de duminică ar trebui să fie senină, să ne aducă bucurii şi să ne ajute să ne relaxăm. Dar nu am avut eu atâta noroc astăzi, aşa că vă voi ruga, dacă vă pricepeţi, să îmi daţi şi mie o mână de ajutor. Nu pot intra pe mess, nu pot intra pe mail. Mi-au fost blocate. Mailul meu trimitea mesaje când îi venea chef şi cui îi venea chef(am fost anunţată de 5 persoane că am un virus). A primit şi Ionuţ un asemenea mail şi l-a trimis din grabă, împreună cu altele, direct la spam. Degeaba a încercat să repare greşeala, degeaba a încercat să ia legătura cu un operator(misiune imposibilă). Mailul rămâne blocat, nu pot intra. Ce să fac?

Fac o leapşă.

Dimineaţă am intrat la Baby Manager, de unde am preluat leapşa pe care a pornit-o Anărkali, unde o şi văzusem iniţial.

1. Crezi în supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bântuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocult, vrăjitorie, clarvăzători, medium-uri, psychics, miracole, minuni ?

Singurul miracol în care cred este cel al maternitătii. Dar şi acesta a fost explicat ştiinţific.

2.  Crezi că omul când se naşte este ca o pânză de pictat, goală, pe care totul se imprimă mai târziu, inclusiv good and evil, sau că suntem născuţi cu predispoziţie sau predestinaţi spre cele două ? Pe scurt, ne naştem cu natura fiecăruia sau o cultivăm, dobândim ?

Cred că ne naştem ca o pânză goală, pe care fi pictat orice. Dar să nu uităm că şi pânzele pictorilor sunt de o calitate mai bună sau mai puţin bună. Pe unele se va vedea talentul pictorului, pe altele nu.

3. Dacă ai avea ocazia doar o singură dată şi pentru scurt timp, să călătoreşti în timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Aş alege trecutul, pentru a nu strica surprizele care mă aşteaptă în viitor. Ce farmec mai are viaţa, dacă ştii în fiecare moment ce va urma?

4. Dacă tehnologia şi medicina va avansa în aşa măsură încât media de viaţă umană va fi considerabil mai mare decât în prezent, dublu sau chiar mai mult, să spunem, ce opinie ai despre acest lucru şi anume să trăieşti într-o asemenea eră ?

Nu aş putea decât să mă bucur. Viaţa este frumoasă, dar prea scurtă.

5. Dacă ai avea de ales între un an de continuă zi sau un an de continuă noapte, ce ai alege ?

Noaptea sunt mai activă, gândesc mai limpede, deci aş alege a doua variantă.

6. Ce crezi despre Spaţiu, aka Univers, aka Cosmos  ? Ştim că este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebule, etc dar crezi că în afară de astea mai e ceva ce noi nu ştim ? Viaţă spre exemplu, în orice formă. Sau crezi că suntem singurii ?

Îmi place să citesc SF-uri, mi-ar plăcea să ştiu că există forme de viaţă pe alte planete, dar până nu văd cu ochişorii mei, rămân la părerea că s-ar putea să fim singuri.

7. Dacă ai avea ocazia să trăieşti o zi (24 de ore) literalmente în persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoană de altă rasă, culoare, etnie, o persoană de altă religie, de sex opus, o persoană mai tânără sau mai în vârstă ?

Grea întrebare. Mi-aş dori să trăiesc 24 de ore în pielea unui tânăr african.

8. Dacă ţi-ar fi oferită o putere supranaturală (de natură fizică sau mentală) ce ai alege  şi de ce ?

M-ar interesa să pot citi gândurile oamenilor, să îi pot descifra.

9. De ce ţi-e teamă mai mult, de ceea ce nu cunoşti şi nu înţelegi, de ceea ce cunoşti, dar nu înţelegi, de ceea ce cunoşti şi înţelegi, dar nu poţi controla sau schimba ?

Mă tem de ceea ce nu pot controla, chiar dacă înţeleg despre ce este vorba.

10. Dacă te-ai afla vreodată într-un scenariu gen Matrix, numai că real, şi ţi s-ar oferi pastila albastră despre care ţi se spune că odată ce o iei vei afla lucruri pe care nu ţi le puteai imagina vreodată, lucruri despre absoolut orice în univers, dar că odată aleasă acea cale, indiferent de consecinţe, nu mai există drum de întors înapoi, sau ţi s-ar oferi pastila roşie prin care vei fi transformat într-o persoană care va avea o viaţa foarte bună, lungă, îmbelşugată, fericită, dar nu vei şti niciodată nimic şi vei trăi doar cu curiozitatea şi întrebările existenţiale, universale, ce ai alege ?

Fără ezitare aleg pastila albastră.