Nu cred că a fost, în toată viața mea de adult, măcar o zi în care să nu mă întreb ce aș putea face pentru a avea siguranța zilei de mâine, pentru a câștiga mai mulți bani și, desigur, pentru a-mi putea îndeplini măcar o parte dintre visurile care mă bântuie. Uneori îmi imaginez cum s-ar fi derulat viața mea dacă aș fi fost destul de bogată, dacă mi-aș fi permis să mă plimb prin lume, să fac tot ceea ce am vrut vreodată, fără teamă că mâine nu mai am bani pentru a-mi plăti facturile sau pentru a pune pâine pe masă.

Am citit în această dimineață, pe internet, un articol despre 10 modalități prin care te poți îmbogăți rapid. Un tânăr antreprenor răspunde unor întrebări pe care și eu le-am răsucit în minte uneori. E un articol bun, care însă nu se va potrivi decât celor ce au înțeles deja că nu te poți îmbogăți dacă stai să visezi, dacă nu lupți permanent pentru a evolua, pentru a învăța și mai ales dacă te ferești de muncă. E firesc, spun tot eu. Nu ne putem îmbogăți toți, căci nu există atât de mulți bani și, dacă ar exista, nu ar mai avea aceeași valoare.

Există multe modalități prin care te poți îmbogăți rapid. Poți alege să furi, să minți, să înșeli oameni, să înșeli statul, să tâlhărești la drumul mare, însă toate aceste metode nu sunt de recomandat celor care doresc să meargă cu fruntea sus prin lume, să se mândrească întotdeauna cu realizările pe care le au, să doarmă liniștiți în casele lor, fără teama că fărădelegile le vor fi pedepsite.

Pentru oamenii cinstiți și muncitori, cele 10 modalități prin care te poți îmbogăți rapid, modalități recomandate de către tânărul antreprenor, sunt cu totul altele. El își sfătuiește cititorii să nu se mulțumească numai cu veniturile realizate la locul de muncă și îi îndeamnă să caute și alte surse de venit, amintind aici scrierea de cărți electronice și/sau tranzacționarea / plasarea de produse în mediul online.

 

Dovada că există această șansă și (aproape) oricine poate beneficia de ea stau bloggerii care, după ce ani de zile și-au delectat cititorii cu texte publicate pe bloguri, au trecut la nivelul următor și au început să scrie cărți. Ele chiar se vând și aduc bani autorilor. Nu știu dacă s-au îmbogățit sau doar au reușit să își mărească puțin veniturile, însă este un inceput și merită să fie luat în calcul de către cei care doresc să afle noi modalități de a se îmbogăți.

Vă voi invita să citiți articolul recomandat mai sus. Conține sfaturi de bun simț, pe care orice om le poate aplica. Poate că nu toți vor avea succes, poate că nu toți se vor îmbogăți, însă vă spun cu sinceritate că pe mine m-a stimulat să gândesc mai mult la dorințele mele și la modalitățile prin care aș putea să le văd împlinite. M-a făcut să mă rușinez când mi-am dat seama că m-am învelit într-un cocon călduț de comoditate, că nu am mai ieșit din zona de confort de prea mult timp. Și atunci, de ce mă plang că nu îmi ajung banii, dacă eu nu fac nici măcar un pas spre a-i spori?