Skip to main content

Verde smarald, lentile de contact

Ușa apartamentului se deschide brusc. În cadrul ei îmi zăresc băiatul, încadrat de doi dintre prietenii lui. Zâmbește cu acel zâmbet prevestitor de glume. Îi zâmbesc și fug să le fac o cafea. El vine după mine în bucătărie și iar îmi zâmbește. Îl privesc în ochi, încercând să îmi dau seama ce pune la cale. Ochii lui! Ochii lui au ceva! Sunt frumoși, sunt la locul lor, însă… Nu sunt ochii copilului meu, ochi pe care îi cunosc mai bine decât mă cunosc pe mine. Verdele lui de smarald a fost înlocuit cu mierea aceasta dulce, dar străină…

basic-honey-200x200

 

-Mama, nu mă privi de parcă ai văzut un extraterestru! Mi-am pus lentile de contact colorate, să văd cum mi-ar sta cu ochii căprui. Mereu mi-am dorit să am ochi frumoși cum sunt ai tăi…

Mă înmoaie imediat cu aceste vorbe, deși observ că este un lingușitor. Spaima îmi trece și curiozitatea, trezită brusc, mă face să pun întrebare după întrebare. Așa aflu că lentilele de contact sunt mici meniscuri din material plastic ce se aplică pe cornee, de care le separă un film lacrimal foarte subțire. Lentilele de contact pot avea rol terapeutic, optic sau estetic și e musai să fie utilizate folosind o igienă strictă și accesorii pentru lentile de contact.

Mă distrez de minune alături de băiatul meu și de prietenii săi, încercând să îmi aleg lentilele de contact colorate. Întâi, ca o femeie serioasă ce vreau să par, caut printre cele care au nuanțe clasice. Simpatice, bune de purtat oricând și oriunde. Dar eu sunt o nonconformistă și nu vreau să îmi stric reputația. Studiez amuzată lentilele de contact colorate din categoria Sclera. Acolo se ascund cele pe care le vreau, sunt convinsă. Ce glume le-aș putea face prietenilor mei… Apocalypse!

 sclera-apocalypse-200x200

Copii, voi să nu vă luați după ideile mele, dacă țineți la mămicile voastre! 🙂

Plănuim o petrecere grozavă de Paști, o petrecere care să rămână în istoria grupului nostru. Ne alegem fiecare cate un personaj preferat, alegem și lentilele de contact potrivite rolului, ne gândim de unde am putea închiria costume și ne imaginăm cum ar fi dacă am ieși costumați așa într-un club. Oare am reuși să impresionăm pe cineva?

lensa

Comments
 • Radu April 6, 2014 at 5:32 am

  Vezi, de aia se spune că ochii verzi niciodată să nu-i crezi… 😉

  • Rudolph Aspirant April 6, 2014 at 7:48 am

   Eu am ochi caprui, si niciodata nu mi-am dorit sa am ochi de alta culoare, dar nu pt ca fura inimaoricui, ci doar asa pt ca mi-am dat seama ca pe mine nu ma fascineaza in mod special culoarea ochilor cuiva, ca eu am cunoscut de mic oameni placuti si atragatori si respectabili pt mine cu ochi colorati chiar in diverse culori, de ex tata are ochii verzi, bunicul matern ochii albastri, bunica ochi caprui, etc., dar chiar si la nivel erotic de ex nu cred ca ochii ma fascineaza primii sau in mod special la cineva, (decat daca mi s-ar parea ciudati, dar in acest caz m-ar speria nu m-ar atrage, si ciudati nu include ochi cu epicant asiatici, care mie mi se par total normali la persoanele asiatice, adica nu mi separ nici special de atractivi nici special de non-atractivi, ci pur si simplu normali), desi e posibil ca genele cuiva sa ma atraga, daca sunt asa ff lungi, desigur, dar in mod natural, nu artificial.

 • amiralul April 6, 2014 at 6:42 am

  sunt si de vedere? sau doar asa de culoare

 • Mariana April 6, 2014 at 10:45 am

  Pentru farse sunt faine lentilele de contact pe care le-a avut tipul de la Romanii au talent.

 • Javra Eu April 6, 2014 at 1:00 pm

  Cu astfel de lentile, se pot face şi nişte filme de groază…

 • Zina April 7, 2014 at 8:13 am

  Lentilele de contact sunt și cu dioptrii și le-aș recomanda celor care nu vor să poarte ochelari pe la petreceri sau alte reuniuni sociale. Dar pentru lucrat ore în șir la calculator ori altă muncă în care sunt solicitați ochii în mod special, tot ochelarii, săracii !

 • Raluca M. April 10, 2014 at 7:28 am

  Daca ai nevoie de recomandare pentru inchiriat costume, cred ca te pot ajuta. Lentilele de contact sunt pentru mine o citadela necucerita inca, dar…cine stie, parca m-as juca si eu cu nuante si culori!

 • Amalia April 22, 2014 at 12:27 pm

  Lentilele de contact mi se par incomode dar pentru un party de halloween ar fi bune.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.