Skip to main content

Vegetarienii înroşesc ouă?

      Vegetarienii, acele persoane care au ales să nu mănânce carne, oare ce pun pe masă în ziua de Paşte?  Dacă sunt şi creştin-ortodocşi au ouă roşii pe masă sau nu? Mă poate lămuri cineva?


      Eu nu sunt innebunită după carne, dar nici n-aş putea să renunţ pentru totdeauna la grătarul care te face să salivezi de la distanţă, la şniţelul din piept de pui sau mai ales la mezelurile proaspete, care te imbie de la intrarea in magazin cu mirosul lor. Nu aş renunţa la chifteluţe, nici la sarmale şi nici la cârnăciori. Iar la peşte nu aş renunţa pentru nimic altceva.


      Ce fel de oameni sunt cei care, sănătoşi fiind, aleg sa renunţe la toate astea? Ce anume îi determină să ia o asemenea hotărâre?

Comments
  • Annemarie April 13, 2012 at 6:10 am

    Eu m-am simţit mult mai bine atunci când am am fost ovo-lacto-vegetariană, timp de vreo câteva luni; aveam o stare generală excelentă. Dar chiar fără lactate sau ouă (o mai bună sursă de proteine decât carnea) nu aş putea trăi. Nu mai spun de dieta raw-vegan…

  • Radu April 13, 2012 at 8:52 am

    Cred ca o dieta echlibrata este "mama sanatatii"
    Sistemul imunitar al omului este bazat in special pe proteine de origine animala.
    Imi place pestele in special cel oceanic, carnea de oaie dobrogeana, urasc puiul in care se pompeaza apa si muschiul de porc prea mare.
    Iubesc carnea de vita argentiniana (rar cand imi permit).
    Imi plac toate legumele si fructele.
    Imi plac telemeaua si casul sarat, nu-mi place cascavalul.
    Imi plac ouale de rata si de gasca.

  • spanac April 13, 2012 at 11:24 am

    is destui d-astia de nu papa carnita.
    dar sa nu manance nici oua, aias nebuni de legat.
    parerea mea.
    am vazut vegetarieni care au rupt porcu-n doua de foame.
    dar si vegetarieni de-au crapat de foame…

  • vienela April 13, 2012 at 11:26 am

    Am vazut un reportaj cu una care manca de 20 de ani doar buchete de flori .Aia era sarita,clar.

  • vienela April 13, 2012 at 11:30 am

    Annemarie, dar nu-ti era pofta de carnita?

  • spanac April 13, 2012 at 12:47 pm

    numa frunzele?
    clar tampita, orice prost stie ca floarea aia e plina de polen si e foarte hranitoare…

  • Cosmintosh April 13, 2012 at 1:07 pm

    Buna. Am gasit comentariul tau in legatura cu schimb de link si sunt de acord sa facem un parteneriat. Ti-am trecut deja link-ul. O zi buna.

  • Laura virgil April 13, 2012 at 1:14 pm

    Cred că trebuie să ai o motivaţie foarte puternică să renunţi la bunătăţi şi să roşeşti ouă doar pentru invitaţi. Eu n-aş putea:)) dar îi apreciez, e sănătos să trăieşti aşa.

  • vienela April 13, 2012 at 1:58 pm

    Multumesc.Acum spune-mi cum vrei,te trec in blogroll sau pun merisorul?

  • vienela April 13, 2012 at 2:07 pm

    Pe mine cred ca nici macar o boala grava nu m-ar putea convinge sa renunt.

  • vienela April 13, 2012 at 2:09 pm

    Nu, tampita am fost eu. Nu stiu unde imi era capul. Doamna aia manca petale de flori, nu frunze. Mea culpa.

  • vienela April 13, 2012 at 2:11 pm

    Nu cred ca am mancat vreodata carne de vita argentiniana. Are alt gust decat vacutele noastre? Eu dupa carnea de vita nu prea ma dau in vant.

  • *ELENA* April 13, 2012 at 2:26 pm

    Bună Vienela!
    Interesant articolul tău!
    Aș fi curioasă să știu cam ce mănâncă un vegetarian?!
    Îți doresc Sărbători Fericite alături de cei dragi!
    Cu tot dragul te îmbrățișez!

  • vienela April 13, 2012 at 2:31 pm

    Multumesc, Elena.Te pup.

  • Nomad April 13, 2012 at 3:32 pm

    De-ar consuma lumea carnea ca și mine de rar – toată industria cărnii demult era în faliment.
    Apropo,despre carnea argentiniană.
    Cea mai preferată bucățică se consideră mușchiul de la ceafa taurului,care trage la 1kg,brazilienii o numesc picanha și tot ei recunosc,că picanha argentiniană e mai bună decît cea braziliană.Drept, și cea mai scumpă…

  • Sebi April 13, 2012 at 4:26 pm

    Ei .. cred ca de Paste.. macar o data mananca si ei 🙂

  • vienela April 13, 2012 at 5:06 pm

    Nici eu nu mananc prea multa carne, desi gatesc rar fara. Dar sunt pofticioasa si nu rezist la anumite mirosuri(vezi mai sus). Sotul si baiatul meu chiar ma iau uneori peste picior, ca mananc multe frunze,de parca as fi capra. :)) Dar ce au taurii aia fata de ai nostri? Poate mai multa reclama…

  • Nomad April 13, 2012 at 6:52 pm

    eu știu ce au..? Poate în trecut gândeau cu partea ceea,iar acum au rămas doar cu rudimentul acela D:)
    Nu e reclamă,căci brazilienii sunt așa de patrioți,cu excepția cazului acesta.

  • vienela April 13, 2012 at 7:12 pm

    Poate o gatesc altfel decat noi, poate folosesc alte condimente… Poate i s-a dus vestea datorita celor care nu ezita sa guste din bucataria altor popoare… Poate…

  • vienela April 13, 2012 at 7:13 pm

    Eu inca astept sa apara un vegetarian veritabil sa ne raspunda.

  • Nomad April 13, 2012 at 7:50 pm

    Eu vorbesc de carne crudă,care in super market costă 16 euro/kg.O frigi,o prăjești ca și restul cărnii de vită,dar ea pur și simplu e mult mai moale decît cea simplă,pentru că mușchiul cela practic nu funcționează,se topește în gură.

  • Aniela Deby April 14, 2012 at 3:50 am

    Si eu vreau sa vad ce raspunde:))is chiar curioasa:d

  • oltelean April 14, 2012 at 8:59 am

    Cea mai buna leguma e porcul… parerea mea. Acum ma framanta o chestiune: o proaspata mamica vegetariana isi alapteaza bebelusul sau ii da numai lapte praf?

  • Ninu April 14, 2012 at 5:06 pm

    Am trait alaturi de un vegetarian timp de aproape 1 an…
    nu e cine stie ce filozofie…
    el isi gatea tare mult chiftele din soia si fasole frecata pentru un aport de proteine ridicat, apoi folosea foarte mult lintea in mancare. Imi placeau tare mult sarmalele gatite de el cu soia in loc de carne, sant excelente…
    El a renuntat la carne de bunavoie din respect fata de animale dupa cea vazut filmul "Earthlings"… Acum e casatorit si nici el nici sotia lui nu consuma carne, decat ea cu copilul lor ocazional carne de peste. Eu de 4 ani nu mai mananc decat carne de pasare si peste… dar nu mi-e pofta de alt tip de carne, nu tanjesc dupa slanina, ceafa de porc..etc. tot de 4 ani nu mai beau alcool deloc si de 13 ani nu am mai pus gura pe tigara desi fumam un pachet jumate la zi… exista un timp pentru toate 🙁 si fiecaruia ai vine randul sa renunte la ceva… cand a trebuit sa renunt la sare din cauze medicale am crezut ca viata mea s-a sfarsit… apoi am vazut ca viata poate fi frumoasa chiar daca nu mai pot manca paste fainoase cu telemea si saramura de peste ori zeama de varza cu cartofi copti in jaratec.

  • Rozy BumBushka April 14, 2012 at 5:16 pm

    Am avut un coleg de facultate, era vegetarian, Doamne cat de slab era, schelet. L-am intrebat daca acum se simte mai bine fiind asa slab si a zis ca da, se gandeste sa renunte si la lactate si mai stiu eu ce. Nici eu nu ii inteleg pe oamenii astia.

  • elly weiss April 15, 2012 at 11:04 am

    Fiecare om are "pasarica" lui, cum se spune. Vegetarienii o au pe asta…
    Poate avem si noi, ceilalti, alta…
    Cred ca, per total, e un echilibru 😉
    Daca ei au hotarat sa manance mai nimic…e treaba lor. Poate e mai bine 😉 Ne raman noua mai multe din celelalte :))

  • vienela April 17, 2012 at 7:51 pm

    Scuze de intarzierea cu care raspund, dar am avut ceva probleme de sanatate. Daca e vorba de carne cruda se schimba discutia. Probabil chiar au ceva deosebit animalele alea.Mi-ai facut pofta cu descrierea ta. X-(

  • vienela April 17, 2012 at 7:53 pm

    Asta da intrebare!!! Gasim pe cineva sa raspunda?

  • vienela April 17, 2012 at 7:57 pm

    Da, viata e frumoasa cand stii sa ti-o faci asa. Nu traim ca sa mancam,ci mancam ca sa traim. Am avut si eu o perioada cand n-am putut manca sare, dar credeam ca lumea s-a sfarsit, mancam din ce in ce mai putin, imi era scarba. As manca si eu doar carne de peste, dar as avea nevoie de cateva kilograme pe zi si nu-mi permit.

  • vienela April 17, 2012 at 8:00 pm

    E adevarat ca fizic te simti mai bine cand esti slab,dar daca omul ajunge radiografie lucrurile nu mai stau chiar bine.Daca renunta si la lactate apuca-te sa pui bani deoparte pentru o coroana.

  • vienela April 17, 2012 at 8:02 pm

    Doamne, Elly, cat ne-ai facut sa radem pe mine si pe baietii mei(sotul si copilul)!!! Cu cat sunt mai multi vegetarieni cu atat ar trebui sa fie carnea mai ieftina, nu?

  • vienela April 17, 2012 at 8:04 pm

    A trecut Pastele si noi tot n-am aflat daca pe mesele lor au fost oua rosii.

  • Mucegai Ales May 9, 2012 at 5:03 pm

    Vegetarienii inrosesc vergeturi de pasti 😀

  • vienela May 9, 2012 at 7:52 pm

    :)) Nu degeaba te-am recomandat pe talentirosit.ro . Cereau bloage noi de citit!!!

  • arakelian May 11, 2012 at 6:39 am

    mie nu imi place carnea. Am realizat la un moment dat ca dupa 8 luni, nu consumai alta proteina decat vegetala si lactate.
    Nici dupa oua nu ma dau in vant, le consum in prajituri.

    Fiecare cu gusturile lui, cum unii nu mananca vinete, altii nu muraturi etc.

  • vienela May 11, 2012 at 6:44 am

    Nu iti place carnea? Un puisor la rotisor, un gratar in sange, un carnacior afumat?
    In general oamenii care renunta la carne o fac din cauza ca au probleme de sanatate…
    Eu nu mananc ciulama, dar in rest…

  • […] tot întrebam eu în postul Paştelui dacă vegetarienii înroşesc ouă. Deşi am primit comentarii savuroase la acel articol, nimeni nu m-a putut lămuri în legătură […]

  • […] aprilie mă întrebam dacă vegetarienii înroşesc ouă şi de ce poartă bărbaţii […]

  • Post a comment

    Threaded commenting powered by interconnect/it code.