Skip to main content

Tort de biscuiți cu căpșuni, cremă de lămâie și frișcă

Pentru că mulți mi-au cerut rețeta tortului de biscuiți cu căpșuni, cremă de lămâie și frișcă, m-am decis să o pun pe blog, poate va mai inspira pe cineva. Nu căutați rețeta pe internet, căci nu există. Am făcut tortul cu ce aveam prin casă. Poze nu am, căci m-am grăbit să îl fac singură (a fost gata în mai puțin de o jumătate de oră) și s-a mâncat de cum l-am scos din frigider. Va trebui să mă credeți pe cuvânt sau să așteptați până când voi face altul, dacă doriți să vedeți cum arată. Bine-nțeles că poate fi îmbunătățit în fel și chip. 🙂

Notă: am folosit niște biscuiți mari, dreptunghiulari, foarte fragezi, cu zahăr deasupra.

800 g biscuiți (au fost 28 de biscuiți), 1 esență de lămâie, 3 linguri de zahăr, 1/2 kg căpșuni, 1 cremă de lămâie (plic Dr Oetker), 1 plic frișcă (Dr Oetker), 600 ml lapte.

Am început prin a tăia în câte trei felii căpșunile (chiar patru, când căpșuna era prea mare), în așa fel încât să am ce băga peste cremă și capătul ascuțit să rămână puțin mai mic de jumătate din căpșună, pentru ornat.

capsuna

Jumătate din cantitatea de biscuiți (14 bucăți) am pus-o pe un platou. Am pregătit un sirop dintr-un pahar de apă, 3 linguri de zahăr și o esență de lămâie, cu care am stropit ușor biscuiții. Atenție! Nu trebuie însiropați abundent, căci se fărâmă.

Am pregătit crema de lămâie, urmând instrucțiunile de pe plic și am întins crema peste biscuiți. Deasupra am aranjat felii de căpșuni, în așa fel încât să acopăr întreaga suprafață.

Am acoperit cu restul de biscuiți, pe care i-am însiropat ușor. Frișca, pregătită după instrucțiunile de pe plic, am pus-o peste biscuiții însiropați, am ornat totul cu vârfurile căpșunilor și am băgat tortul la frigider.

Am scris acest articol pe vremea cand piata era plina de capsuni, dar am uitat de el prin drafturi si abia astazi l-am regasit. Puteti incerca si cu alte fructe sau puteti astepta pana anul viitor. 🙂 Aceasta reteta de tort ramane valabila, nu?

Comments
 • Rudolph Aspirant July 11, 2014 at 5:55 pm

  Iata un tort care mi se pare numai bun de servit chiar duminica intr-o posibila companie selecta fantezista de reprezentanti de afaceri de usi germani de la Grauthoff si de accesorii de usi argentinieni de la Gruppo Romi…ar iesi asa poate si o batalie cu frisca si capsuni…posibil chiar romantic-antrenanta, desi desigur in maniera gratios-amicala, ca sa menajeze sentimentele tarii gazda…abia astept. Zau, nu mai stiu ce sa inventez ca sa imi fac si pofta de mancare si de vizionat acea finala a CM, care deja mi se pare ca risca altfel sa fie chiar anosta daca nu imi fac eu fantezii cu frisca si capsuni si crema de lamaie si biscuiti despre ea.

 • Radu July 12, 2014 at 3:38 am

  Sună tentant! 🙂

 • Javra July 12, 2014 at 8:46 pm

  Da, pare a fi foarte gustos, cu atât mai mult cu cât căpşunile sunt fructele pe care le prefer. Totuşi, s-a cam terminat sezonul lor.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.