Skip to main content

Simplu şi de efect

 

Consider că sfârşitul de săptămână este cea mai potrivită perioadă pentru a vă oferi câteva idei legate de masa de prânz, mai ales dacă aşteptaţi musafiri.  

Lămâi, castraveţi şi multă răbdare. Cam asta este reţeta pentru fructe de mare şi peşti, în varianta vegetală. Musafirii vor fi încântaţi, iar copiii cu siguranţă îşi vor dori să contribuie, chiar dacă lămâile par uneori acre.

 

 

Probabil aţi avut ocazia să mai vedeti gărgăriţe în farfurii. Dar o imagine, o idee în plus nu strică niciodată. Roşii, măsline şi neapărat un fir de pătrunjel, aşezate cu grijă pe feliile de pâine, pot face minuni.

 

 

Vă este dor de primăvară? V-aţi săturat de frig şi de zăpezi? Câteva lalele vor aduce arome proaspete şi căldură mesei pe care o pregătiţi. Roşii, fire de ceapă verde, boabe de porumb şi orice umplutură vă place. Simplu şi de efect!

 

 

În comerţ găsim coloranţi de toate felurile. De ce să nu profităm? Feliile de lămâie sunt mereu un plus. Le putem îmbăia în coloranţi, pentru a înveseli atmosfera.

 

 

Până şi un banal fruct de kiwi poate aduce zâmbete pe feţele musafirilor. Este atât de uşor să facem un ursuleţ din el!

 

 

Recunosc. Oiţele s-ar putea să vă dea puţină bătaie de cap, pentru că vor fi greu de ţinut în picioare, dar ştiu că voi nu cedaţi de la prima piedică ivită în cale. Aşadar, conopidă şi măsline…

 

 

Am învăţat de mică un lucru important. Ca mâncarea să iasă gustoasă, trebuie să pui şi puţin suflet în ea. De ce nu şi o inimioară? Se taie roşia, se prinde cu scobitoarea şi gata declaraţia de dragoste.

 

 

Copiilor le plac piesele de lego? Atunci să le oferim ceea ce îşi doresc! Blat de pandişpan, creme în diverse culori şi puţină îndemânare; acesta este secretul.

 

 

Ştiu că mulţi se tem de şerpi, că simt doar repulsie faţă de ei, dar pariez că puţini vor rezista în faţa  unei reptile pline de căpsuni feliate.

 

 

Micile detalii fac diferenţa, chiar şi atunci când nu puteţi oferi cel mai bun suc. Ceea ce vă propun eu nu răpeşte mult timp şi poate fi făcut de un preşcolar.

 

 

Nici căţelul nu trebuie uitat. Se va simţi neglijat, va suferi, se va închide în sine şi nu va mai face această mutriţă haioasă. Deci, neapărat să aveţi pe masă şi prăjituri pentru patruped, de preferat unele care să îi semene.

 

 

 Să aveţi poftă!!!

Şi un weekend de pomină!!!

 

Particip la jocul Happy weekend, iniţiat de Elly. Astăzi, ediţia cu numărul 5.

Comments
  • Rolling Ideas February 2, 2013 at 5:42 am

    Ce bine arată toate! Dar aş muri de foame până aş bibili atâta legumele şi fructele, e muuult mai greu decât quillingul.

  • addicted February 2, 2013 at 5:56 am

    Am citit “simplu si defect! “. normal ca asta citesc daca nu mi-am baut cafeaua!
    Buna dimineata draga surioara ce crunt doresti sa ne bagi in pofte!!!

  • Mirela February 2, 2013 at 6:25 am

    Se pare că există și pentru mine o versiune de homar comestibil, că vietățile marine sunt groaznic de scumpe, nu prea ajungem nici să le gustăm, așa că mergem pe castraveți homăruiți, plus roșii buburuzate, desert șerpuitor și brioșe cățelușate! ” Este atât de uşor să facem un ursuleţ din el!” Am râs, happy weekend și o zi cu foarte mult amuzament îți doresc! :)))))

  • Sfaturi in doi February 2, 2013 at 7:10 am

    Nu astept musafiri dar as manca tot ce e in pozele puse de tine:)). Inca sunt la cafea si m-a luat foamea :))

  • florentin February 2, 2013 at 7:25 am

    Weekend placut

  • fresh February 2, 2013 at 7:26 am

    vine primavara?

  • Anca February 2, 2013 at 7:42 am

    vin la tine in vizita 🙂

    Happy Weekend

  • Ana-Maria February 2, 2013 at 8:16 am

    Toate imi plac! Minunate!
    De multa vreme ma gandesc sa incerc si eu lalelele…numai ca trebuie sa caut soiul ala lunguiet…sunt de mare efect!
    O sambata placuta sa ai!

  • Radu February 2, 2013 at 8:32 am

    Mi s-a facut brusc foame! :))

  • Alexandra Cristea February 2, 2013 at 8:34 am

    Mătuşa mea face mereu decoraţii de acest fel prin farfurii. Eu nu aş avea răbdare nici să fie evenimentul vieţii mele! :))
    Oricum, sunt foarte frumoase! 😀

  • Alina February 2, 2013 at 8:37 am

    O doamne ce bunatati.. ce bine arata toate 🙂
    Multumesc mult pentru nota BLOGWARS!! :*

  • Anārkalī February 2, 2013 at 8:52 am

    Ce frumos si inovativ. Mersi de postare Vienela. Mi-am salvat cateva poze in computer ca sa am sablon cand va veni timpul sa tin vreun pranz cu mamici si copii. Super idee de a face gustarile fun pentru aia micii. 🙂

  • Vladimir February 2, 2013 at 10:14 am

    Haaa! Gata, am sa fac si eu din ele! Bine, nu toate, unele sunt cam de fete, dar cateva imi plac tare si chiar pot sa le fac 😀

    • Ana-Maria February 2, 2013 at 3:24 pm

      Precis ti-au sarit lego in ochi 😛

  • Daurel February 2, 2013 at 10:21 am

    Da, sunt de mare efect !
    Dupa ce le-am vazut am inspectat continutul frigiderului…

  • Gabriela Cimpoca February 2, 2013 at 11:31 am

    Asta e ceea ce inteleg eu prin arta culinara!
    In week-end optam pentru peste- pastrav, ca suntem la dieta si e si bun nevoie mare! 🙂

  • Nice February 2, 2013 at 11:50 am

    Ce faine sunt toate, foarte amuzant articolul, cred ca o sa ma opresc la fructele de mare in varianta vegetala. 😀 Cred ca le ador oricum ar fi ele gatite. 😛
    Si cat de dulce poate fi ursuletul koala din kiwi. Eu sunt moarta dupa catelusi si ursuleti dragalasi, mici si pufosi(asta in caz ca nu am mai zis aici la tine). :))
    Weekend vesel iti doresc, Vienela. 🙂

  • Foto de inginer February 2, 2013 at 12:09 pm

    Cata fantezie si cat de apetisant arata!
    Happy weekend, Vienela!

  • javra February 2, 2013 at 12:57 pm

    Sunt frumoase foc şi tocmai de-asta nu le-aş mânca:
    aş sta să mă uit la ele!
    Weekend plăcut!

  • Iulia Kelt February 2, 2013 at 1:17 pm

    Coloranți artificiali sau Photoshop 🙂 Una din două.

    • Vladimir February 3, 2013 at 2:31 am

      Photoshop pentru lamai :D. A fost chiar si un micut scandal legat de poza asta + inca una (publicate initial pe pinterest). Cu coloranti se poate colora doar miezul nu si coaja. In plus se coloreaza si zona alba :D.

      • Vienela February 3, 2013 at 5:17 am

        Asta este mai putin important. S-ar putea sa iasa chiar mai dragute cu colorant. 😉
        Ce scandal a fost? Poate ma ia cineva de urechi pentru poza… :((

        • Vladimir February 3, 2013 at 10:00 am

          Nuuu, stai linistita. Scandalul a fost ca nimeni nu a scris ca e photoshop, ba din contra, au scris ca ar fi colorate cu coloranti. Multe mamici, educatoare, tatici, d’astia ca mine au incercat si au ratat lamentabil distrugand diverse (de regula tzoale si pereti) in proces. Asadar a fost multa lume revoltata 😀 Vuia blogosfera americana de pizdeli.

        • Vladimir February 3, 2013 at 10:03 am

          Am sa incerc eu sa le vopsesc cu coloranti. In doua versiuni:
          a) pur si simplu, adica exact asa cum e lamaia luata din cos (si cum ziceau aia ca au facut).
          b) cu un mic artificiu chimic comestibil prin care incerc sa fac coaja permeabila si sa obtin intr-adevar lamaile din poza 😀 (tipii cu poza n-au facut asta, in final au recunoscut spasit ca in cele doua poze e photoshop :D).
          Am sa postez ce a iesit, plus explicatiile de rigoare legate de scandal 😀

  • Intuneric February 2, 2013 at 1:22 pm

    Buburuzele alea mi-au adus aminte de cat de mult imi doresc sa ajung prin Asia, intr-o piata alimentara de-a lor plina cu bizarerii culinare exotice.

  • Cris-Mary February 2, 2013 at 3:25 pm

    Acum mi-ai dat de lucru:D Daca ii arat mamei postare ata cu siguranta mesele noastre vor fi mult mai vesele si animate 😀 Bookmarked! Multumesc pentru aceasta postare faina si weekend minunat iti doresc!

  • cotos February 2, 2013 at 3:26 pm

    Arata excelent…Fiind un mare devorator de conopida, crede-ma ca vom incerca cu nevasta sa reproducem oile din imagine :))

  • Klout | alexandrugrivei.ro February 2, 2013 at 3:56 pm

    […] Vienela Questioare Cabral Groparu Chinezu This entry was posted in Blogging in Romania, Social Media Romania and tagged klout, marketing online, Social Media Romania, social media romania, socializare online. Bookmark the permalink. ← Silver Linings Playbook […]

  • Floarea February 2, 2013 at 4:07 pm

    E frumos,dar cam complicat pentru un neindemanatic in arta asta.

  • ex-silentio February 2, 2013 at 4:44 pm

    Tocmai mi-ai dat niște idei…. 🙂
    Alea din prima poză sunt singurele “fructe de mare” pe care le-aș mânca

  • elly weiss February 2, 2013 at 4:54 pm

    Buna seara, Vienela! Am veniiiit! :))
    Doamne, cat sunt toate de frumoase! Buburuze, lalele, inimioare, piese de lego…chiar si sarpele sau pestisorii…cred ca se pot face ceva mai repede. Pacat ca trebuie sa le si mancam. Eu doar as sta si le-as admira. 🙂
    Faceam candva, in copilarie, ciupercute si ratuste. Din rosii, oua, morcov…am si uitat exact ce ingrediente foloseam…dar stiu ca aveau mare succes la mesele festive.
    De mai bine de jumatate de ora n-am conexiune le internet. Vine si pleaca imediat…:(
    Happy weekend sa ai!

  • anastasia February 2, 2013 at 8:05 pm

    ce bine arată! cred că voi încerca şi eu ceva din ceea ce ne-ai propus..
    mă ispiteşte şarpele! :))

  • Cris February 3, 2013 at 12:45 am

    Woaaa, cata creativitate, cata culoare! Platourile alea sunt suuuper apetisante, yaaamiii.

  • amiralul February 3, 2013 at 5:26 am

    interesante pozele. ideile in sine sunt foarte creative

  • Extrase « Daurel's Blog February 3, 2013 at 9:50 am

    […] Vienela […]

  • […] ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, AEFC, Florina, magina, colectionara, tu1074, vienela, zolty, stropisuflet, arcadia, g1b2i3, daurel, doru, ines, flavius, blogatu, pandhoraa, […]

  • […] ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, AEFC, Florina, magina, colectionara, tu1074, vienela, zolty,stropisuflet, arcadia, g1b2i3, daurel, doru, ines, flavius, blogatu, pandhoraa, fewstuff, […]

  • Ţurţuri | Florina Lupa Curaru February 3, 2013 at 12:13 pm

    […] ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, AEFC, Florina, magina, colectionara, tu1074, vienela, zolty,stropisuflet, arcadia, g1b2i3, daurel, doru, ines, flavius, blogatu, pandhoraa, fewstuff, […]

  • Iulisa February 3, 2013 at 1:34 pm

    Ce frumos!
    Felicitari pentru articol!
    O seara frumoasa!

  • SoriN February 3, 2013 at 1:35 pm

    Grozave idei !
    O searã minunatã si o sãptãmânã de top îti doresc !

  • Diana February 3, 2013 at 4:57 pm

    Super ingenioase! Indemanare sa avem, ca de timp facem rost! 🙂
    Gargaritele mi-au amintit un episod ingrozitor – legat de fasole – dar nu scriu, sa nu va stric ziua! :)))

    Am “colectionat” (si) o multime de idei ingenioase dar putine am reusit sa le pun in practica – unele mi-au reusit mai bine, altele mai putin bine dar imi place sa “mesteresc”

    Saptamana super sa ai!

  • Zamfir February 3, 2013 at 6:00 pm

    Pe la noi, se spune că:
    cea mai frumoasă, mai gustoasă şi mai hrănitoare, dintre legume, este …
    … carnea de porc!

  • […] Minnie,Nina,Ochii Verzi,Pandhoraa,Sara,My Heart to your Heart,Poclid Roxana Simona,Silving,Vania,Vienela,Xaba,-X-,Zina, Gabi […]

  • Andra February 3, 2013 at 6:58 pm

    Desi weekendul meu s-a soldat cu o raceala de zile mari, mancarica ta mi-a adus zambetul pe buze :))

  • aditza28 February 3, 2013 at 7:17 pm

    Si mi-ai facut pofta de capsune … bune ideile. Asta e deja arta.

  • Mici, da’, isteţi | Florina Lupa Curaru February 4, 2013 at 5:27 pm

    […] ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, AEFC, Florina, magina, colectionara, tu1074, vienela, zolty,stropisuflet, arcadia, g1b2i3, daurel, doru, ines, flavius, blogatu, pandhoraa, fewstuff, […]

  • Iulia Nanescu February 4, 2013 at 5:27 pm

    Ce frumoase sunt buburuzele si lalelele 🙂 Cata indemanare si rabdare trebuie sa ai ca sa poti sa faci asa ceva. Chiar ii apreciez pe cei care reusesc sa ridice “aranjarea mesei” la nivel de arta.

  • Cristina P March 5, 2014 at 2:18 pm

    am facut oua fierte in forma de inima de vreo doua ori anul trecut – gasisem pe pinterest cum se fac. in rest, neah, e pierdere de vreme. o fi aratand bine da’ eu sunt pe regula 30 min in bucatarie. altfel nu as mai termina munca ever

  • Post a comment

    Threaded commenting powered by interconnect/it code.