Skip to main content

Recomandări pentru cazare la Mamaia

Sunt foarte mulți ani de când nu am mai făcut plajă la Mamaia. Chiar și atunci când am fost ultima dată pe acolo, eram cazată undeva în Constanța, la o bătrânică foarte simpatică. Făcea niște baclavale excelente, avea o nepoțică veselă, cu care băiatul meu se împrietenise la cataramă; mai avea și tolba plină de povești, ceea ce mie îmi plăcea la nebunie. Dar era greu de ajuns la plajă, greu de întors acasă după ce soarele îmi prăjea pielea și mă amețea. Dacă m-aș decide anul acesta să studiez și să mă bucur de toate schimbările care au avut loc în stațiunea renumitului Mazăre (faceți pariu că mult timp de acum înainte, lumea îl va asocia cu Mamaia, că va vorbi despre stațiune ca fiind a lui Mazăre?), mi-as lua cazare mamaia, să nu mai fiu nevoită să străbat atâta drum pentru a ajunge pe plajă.

Nu mai rețin dacă v-am povestit sau nu de teama care l-a încercat pe Ionuț al meu în prima zi la Mamaia, când l-am dus într-un loc ferit, unde apa nu îi trecea de genunchi. Era limpede și calmă, semănând mai mult a lac decât a altceva. Copilul se plimba prin apă, căutând scoici, iar algele i se împleteau pe picioare, băgând spaima în el. Nu se putea acomoda cu ideea că sunt niște biete plante. Imaginația lui bogată îl făcea să vadă la fiecare pas șerpi fioroși, care abia așteptau să îl muște. Acum râde și se întreabă cum de vedea el șerpi în loc de alge, dar în acea zi cu greu i-am potolit spaima și cu greu l-am convins să intre iar în apa mării.

Bine-nțeles că mi-a întors serviciul. Obosită de pe drum, am adormit pe plajă, iar el, vesel nevoie mare, mi-a pus pe burtă un crab mititel, ce încerca să mă muște (cel puțin așa mi s-a părut mie, abia trezită din somn). Nu mă sperie pe mine un crab, dar nici nu este prea plăcut să îl simți plimbându-se pe piele în timp ce dormi. Încă mă mai gândesc la ceva care să îl sperie puțin anul acesta, dacă va renunța la planul de a pleca în deltă și va alege să meargă cu noi la mare. Aștept idei de la voi, dar le voi lua în considerare numai pe cele care nu prezintă riscuri prea mari. 🙂

Și, dacă tot suntem la capitolul sfaturi, unde anume îmi recomandați să mă cazez, dacă ajung la Mamaia? Nu vreau la gazdă, vreau să fie aproape de plajă, să fie curat și să nu coste foarte mult. 🙂

Comments
 • Rudolph Aspirant May 23, 2014 at 5:54 am

  Fara sa am habar despre Mamaia contemporana, daca ar trebui sa-mi aleg, cred ca as fi curios sa incerc unul dintre hotelurile Caraiman, Amiral sau Delta. Insa pt turistii din Romania care s-au plictisit de litoralele Marii Negre sau Mediterane sau Rosii, sau Moarte, eu as fi tentat sa recomand cuiva sa
  indrazneasca sa se
  aventureze sa incerce un sejur la Warnemunde langa Rostock si dupa aia sa vina sa ne povesteasca si noua cum e. Ca eu ma simt tentat insa mi-e frica sa ma duc inca pe teritoriul RDG ca daca se inchide din nou Cortina de Fier nu stiu sa ma descurc mai ales ca nu stiu lb germana si parca vad ca ma trimite cineva din greseala la Sopot langa Gdansk, in Polonia.

 • vax-albina May 23, 2014 at 11:21 am

  Eu as recomanda delta in locul marii. La Sf. Gheorghe se imbina Dunarea cu marea si e un loc splendid. Mancarea este incredibila, iar casutele curate si primitoare. Din pacate eu am fost inainte de 89 si nu stiu cum s-au mai schimbat lucrurile. Sper ca in bine.

 • Rudolph Aspirant May 23, 2014 at 3:28 pm

  Ha ! Ha ! Ia te uite ce filme am gasit !

  Mamaia 1970,

 • Rudolph Aspirant May 23, 2014 at 3:28 pm

  Si Rostock, 1970,

 • Rudolph Aspirant May 23, 2014 at 3:32 pm

  Si ia te uita cine era la Sopot in 1968,

 • Javra May 24, 2014 at 6:08 pm

  Da, cred că vrei ieftin şi bun, dar aşteaptă-te să capeţi ceva scump şi prost. Întotdeauna te dezamăgeşte realitatea, de asta-i bine să nu-ţi faci vise.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.