Pentru că mulți mi-au cerut rețeta tortului de biscuiți cu căpșuni, cremă de lămâie și frișcă, m-am decis să o pun pe blog, poate va mai inspira pe cineva. Nu căutați rețeta pe internet, căci nu există. Am făcut tortul cu ce aveam prin casă. Poze nu am, căci m-am grăbit să îl fac singură (a fost gata în mai puțin de o jumătate de oră) și s-a mâncat de cum l-am scos din frigider. Va trebui să mă credeți pe cuvânt sau să așteptați până când voi face altul, dacă doriți să vedeți cum arată. Bine-nțeles că poate fi îmbunătățit în fel și chip. :)
Notă: am folosit niște biscuiți mari, dreptunghiulari, foarte fragezi, cu zahăr deasupra.
800 g biscuiți (au fost 28 de biscuiți), 1 esență de lămâie, 3 linguri de zahăr, 1/2 kg căpșuni, 1 cremă de lămâie (plic Dr Oetker), 1 plic frișcă (Dr Oetker), 600 ml lapte.
Am început prin a tăia în câte trei felii căpșunile (chiar patru, când căpșuna era prea mare), în așa fel încât să am ce băga peste cremă și capătul ascuțit să rămână puțin mai mic de jumătate din căpșună, pentru ornat.
Jumătate din cantitatea de biscuiți (14 bucăți) am pus-o pe un platou. Am pregătit un sirop dintr-un pahar de apă, 3 linguri de zahăr și o esență de lămâie, cu care am stropit ușor biscuiții. Atenție! Nu trebuie însiropați abundent, căci se fărâmă.
Am pregătit crema de lămâie, urmând instrucțiunile de pe plic și am întins crema peste biscuiți. Deasupra am aranjat felii de căpșuni, în așa fel încât să acopăr întreaga suprafață.
Am acoperit cu restul de biscuiți, pe care i-am însiropat ușor. Frișca, pregătită după instrucțiunile de pe plic, am pus-o peste biscuiții însiropați, am ornat totul cu vârfurile căpșunilor și am băgat tortul la frigider.
- Gogosi pufoase reteta
- Idei de retete cu ceapa
- Cornulete cu marmelada sau gem
- Cum se repara maioneza taiata
- Reteta prajitura negresa
- Cum sa slabesti rapid
- Retete pentru mic dejun sanatos
- Top carti beletristica
Tortul de biscuiți cu fructe și frișcă este o delicioasă și reconfortantă combinație culinară, potrivită pentru o varietate de ocazii. Există mai multe motive pentru care pregătirea acestui desert ar putea fi o alegere inspirată:
- Simplitatea preparării: Tortul de biscuiți cu fructe și frișcă este recunoscut pentru simplitatea sa. Fără a fi necesar să folosești cuptorul, poți obține un desert impresionant și delicios. Nu sunt necesare abilități avansate în bucătărie, ceea ce îl face potrivit pentru oricine dorește să încerce ceva nou în bucătărie.
- Versatilitatea ingredientelor: Poți personaliza acest tort în funcție de preferințele tale. Adaugă fructele preferate, cum ar fi căpșuni, kiwi, banane sau afine, pentru a-i oferi o notă proaspătă și savuroasă. De asemenea, poți experimenta cu aromele și texturile, adăugând nuci, ciocolată sau vanilie.
- Rezistența la temperaturi ridicate: Tortul de biscuiți nu necesită coacere, ceea ce îl face o opțiune potrivită în zilele călduroase de vară sau atunci când nu ai un cuptor disponibil. Prepararea sa nu adaugă căldură suplimentară în bucătărie, iar rezultatul final este la fel de răcoros precum o adiere de vânt într-o zi toridă.
- Gustul reconfortant: Combinația de biscuiți înmuiați în lapte, straturi de fructe proaspete și frișcă pufoasă creează un echilibru perfect între dulceața și prospețimea gustului. Acest tort este ideal pentru a servi la ocazii speciale sau pentru a-ți răsfăța familia și prietenii într-o zi obișnuită.
- Aspectul atractiv: Prin stratificarea fructelor colorate și a frișcii pufoase, tortul de biscuiți devine un spectacol vizual atrăgător. Este potrivit pentru a fi prezentat cu mândrie la mese festive sau pentru a impresiona invitații la evenimente speciale.
În concluzie, tortul de biscuiți cu fructe și frișcă reprezintă o opțiune excelentă atunci când dorești să pregătești un desert rapid, ușor și delicios. Cu ingrediente simple și versatilitate în preparare, acesta poate deveni o alegere frecventă în meniul tău de deserturi.
Am scris acest articol pe vremea cand piata era plina de capsuni, dar am uitat de el prin drafturi si abia astazi l-am regasit. Puteti incerca si cu alte fructe sau puteti astepta pana anul viitor. :) Aceasta reteta de tort ramane valabila, nu?
Iata un tort care mi se pare numai bun de servit chiar duminica intr-o posibila companie selecta fantezista de reprezentanti de afaceri de usi germani de la Grauthoff si de accesorii de usi argentinieni de la Gruppo Romi…ar iesi asa poate si o batalie cu frisca si capsuni…posibil chiar romantic-antrenanta, desi desigur in maniera gratios-amicala, ca sa menajeze sentimentele tarii gazda…abia astept. Zau, nu mai stiu ce sa inventez ca sa imi fac si pofta de mancare si de vizionat acea finala a CM, care deja mi se pare ca risca altfel sa fie chiar anosta daca nu imi fac eu fantezii cu frisca si capsuni si crema de lamaie si biscuiti despre ea.
Sună tentant! :)
Da, pare a fi foarte gustos, cu atât mai mult cu cât căpşunile sunt fructele pe care le prefer. Totuşi, s-a cam terminat sezonul lor.