Skip to main content

Piese originale pentru Volkswagen

Pe Dora am cunoscut-o la serviciu, cu câteva zile înainte de a-și cumpăra un superb Volkswagen Golf roșu, unul dintre primele apărute la noi în țară. O femeie superbă, încrezătoare în forțele ei, o fire veselă și foarte directă, care nu ezita să își strige nemulțumirile când era cazul și care nu mângâia atunci când era nevoie de zgâlțâieli serioase. Ne captivase pe toți, ne avea la degetul mic. Încântarea ei la vederea bijuteriei de un roșu aprins a fost și încântarea noastră. A făcut cinste, așa cum se cuvenea, ca totul să îi meargă bine, ne-a plimbat pe toți pe străzi, să vedem orașul de la geamul unui Golf.

Timpul a trecut repede, noi ne-am obișnuit să o știm pe Dora la volanul mașinii de la Volkswagen, iar Dora s-a obișnuit cu plusurile și minusurile Golfului roșu. Până într-o zi, când a intrat în birou trântind și bufnind. Era aprinsă la față, înjura birjărește și amenința că își vinde mașina ce îi fusese atât de dragă și care o plimbase prin întreaga Europă. Văzând privirile noastre mirate, Dora s-a calmat puțin și ne-a povestit aventurile prin care trecuse în ultimele zile, de când plecase la vânătoare de piese originale pentru frumosul ei Golf.

Ba erau prea scumpe, ba găsea falsuri care imitau originalul, ba nu găsea nimic. Sătulă de atâta alergătură și de nimicul găsit, Dora s-a decis să își vândă mașina. Sau cel puțin așa am crezut noi în clipa când a spus că își va cumpăra o Dacie, pentru care știe sigur că poate găsi piese originale. Un coleg de-al nostru, după ce i-a ascultat întregul discurs, i-a făcut semn să se apropie de biroul lui, a întors monitorul spre ea și i-a arătat un site de unde își putea comanda câte piese originale Volkswagen ar fi dorit. Chipul Dorei s-a înseninat instantaneu, semn că nu își dorea să renunțe la Golful ei drag, ci doar să poată înlocui piesele când se defectau.

Ca un adevărat cunoscător, Dora vorbea cu bărbații adunați în birou despre acumulatori, seturi de filtre, anvelope și jante, cu aerul natural cu care o gospodină vorbește despre ciorbița de văcuță, despre zarzavatul din congelator și despre zacusca de vinete. Noi, femeile, ne uitam la ei neînțelegând mai nimic, în afara faptului că Dora era în elementul ei, că descoperirea acelui site o făcuse fericită și că promisiunea ei de a ne scoate în weekend la o plimbare cu Golful roșu urma să se materializeze.

Fără să mai stea pe gânduri, colega noastră a comandat imediat toate piesele de care avea nevoie, ba chiar și câte ceva pentru împodobirea mașinii. A reușit chiar să le smulgă bărbaților promisiunea că o vor ajuta să își schimbe piesele defecte cu originalele abia cumpărate, atunci când le-ar fi primit. Să vă mai spun ce chef s-a încins în ziua când și-a văzut problema rezolvată? Nu, mai bine vă spun că există pe internet un loc din care puteți comanda piese originale pentru orice fel de mașină cu marca Volkswagen, și acesta este fauve.ro.

Comments
 • Radu February 5, 2014 at 1:24 pm

  La Golfurile astea noi dacă tot iei piese originale o duci şi într-un service autorizat. 🙂

  • Vienela February 7, 2014 at 7:40 am

   Da, mai ales daca nu ai prieteni care sa se priceapa la asa ceva…:)

 • Constanta February 5, 2014 at 2:56 pm

  Notat, bine de stiut pentru cand imi voi lua si eu un Golf rosu. Vorbesc serios. Imi place masina si musai trebuie sa fie rosie.

  • Vienela February 7, 2014 at 7:41 am

   Cand eram foarte tanara, visam sa am o masina rosie sau neagra… Acum mi-ar placea sa am o masina… :)))))

 • Radu Thor February 6, 2014 at 6:20 am

  La firma unde am lucrat erau maşini VW. Foloseau numai piese originale.

  • Vienela February 7, 2014 at 7:41 am

   E si pacat sa strici frumusete de masina folosind pentru ea falsuri…

 • florentin February 7, 2014 at 12:24 pm

  aleooo, ce ma fac ca eu am un Ford, mai batranel asa…:)

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.