Skip to main content

Jurnal de femeie simplă 35 – Înțelegerea este insuficientă

Astăzi (27 mai 2014)… am deja capul doldora de informații din cele mai diverse domenii, pe care trebuie să le sortez și să le așez la locul lor, dacă vreau să mă mai pot concentra la ceva și să fac loc altora. Cine se scoală de dimineață, nu ratează nici o știre…

Afară… auzisem că astăzi vor fi 12 grade, dar văd că soarele e pe cer și își face treaba… Aud de la Daniela că a fost cutremur în Dubai… Și în Iran… Pe stradă zdrăngăne o căruță trasă de o mârțoagă… Ce mult a trecut de când nu am mai văzut doi cai legați la o căruță…

În grădină… e un adevărat festival de parfumuri, forme și culori. Am devastat toți copacii și toți boscheții care mi-au ieșit în cale zilele astea, de la fiecare am luat câte o mică amintire.

În casă… miroase a niște floricele fără nume, pe care le-am adunat aseară din gardul viu al unui bloc vecin. Sunt albe și extrem de parfumate. Update: am găsit pe internet detalii. Acum știu că sunt flori de lemn câinesc.

În bucătărie… am stat duminică atât cât stă o gospodină adevărată, adică preț de o supă cu tăiței de casă, o super-musaca de cartofi cu smântână și un tort de biscuiți cu căpșuni, cremă de lămâie și frișcă.

Sunt îmbrăcată cu… pantalon albastru cu floricele, cu turul aproape de genunchi, tricou albastru și brățară maro din piele, formată din vreo patru brățări.

Ce muzică ascult acum… încă îmi răsună în minte strigătele de aseară: A-se-soft, A-se-soft!

Ce cărți citesc zilele astea… recitesc anumite pasaje din Jurnalul unui an prost.

Ce mai meșteresc eu… mă chinui să îmi învăț părul să stea ciufulit, cu ajutorul unei tone de gel. 🙂

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să mă distrez maxim la ziua de naștere a surorii mele. Și a cumnatului, căci vor serba totul într-o singură zi, probabil sâmbătă, când îi voi întreba iar dacă a fost coincidență sau destin faptul că s-au întâlnit.

Am învățat… că o singură privire de-a mea aruncată spre un lucru îl face pe soțul meu să știe dacă îmi doresc sau nu acel lucru. Dacă răspunsul este da, cu siguranță îmi va mai face încă o surpriză.

Sunt recunoscătoare… soțului meu, care mi-a adus un mănunchi de margarete. V-am spus vreodată că, în simplitatea lor, margaretele sunt florile mele preferate?

Mă gândesc… la biata Lorena, nepoțica noastră, pe care Mihai a certat-o ieri pentru că a aruncat cu cheile în geamul de la sufragerie. Nu ajunge altfel la el, iar interfonul nu ne funcționa…

Aștept/sper… ca într-o zi să mănânce și băiatul meu brânză de oaie, despre care până acum a tot spus că este oribilă la gust.

Un citat/proverb favorit… ”Cei care susțin că în spatele fiecărei trăsături a fiecărui organism zace o istorie a selecției din mutații aleatorii, ar trebui să răspundă la următoarele întrebări: De ce aparatul intelectual care a evoluat la ființele umane pare să fie incapabil să-și înțeleagă, chiar și în cele mai insignifiante detalii, propria complexitate? De ce ființele umane resimt în mod tipic teama – o retragere a minții, ca în fața unui abis – când încearcă să înțeleagă, să pătrundă, anumite lucruri, bunăoară originea spațiului și a timpului, existența neantului, natura a înseși capacității noastre de înțelegere? Nu văd ce avantaj evolutiv ne oferă această combinatie – combinația dintre insuficiența înțelegerii intelectuale și conștiința că înțelegerea e insuficientă.” J. M. Coetzee.

O fotografie preferată

lupi

Comments
 • vavaly May 27, 2014 at 7:36 am

  adevarat ca daca aduni prea multe informatii la un moment dat numai stii ce sa faci cu ele si la ce sa le folosesti.
  jurnalul tau parca a inflorit azi :).

 • Javra May 27, 2014 at 9:37 am

  Dacă tortul de biscuiţi cu căpşuni are şi frişcă, îţi las ţie supa şi musacaua. Aştept să-mi mulţumeşti!

 • Ana May 27, 2014 at 11:22 am

  La un bol de supa si o felie de tort as veni si eu la tine 😀

 • OchiiVerzi May 27, 2014 at 2:01 pm

  Uuuuuu tooort! Vrem! 😀 😀 😀
  Nu-i nimic daca ai zapacit copacii pentru amintiri, e mai rau cand ii zapacesc altii pentru corcoduse cu sare! :))

 • Radu May 27, 2014 at 5:54 pm

  În loc de gel, pe vremuri se folosea bere! Ce risipă! :))

 • Iuliana May 27, 2014 at 7:50 pm

  Şi mie imi plac floricelele de lemn cainesc. Eu ma chinui sa-mi invat parul sa stea ne-ciufulit. Nu vrei sa facem schimb? 🙂

 • Roxana B. May 28, 2014 at 6:13 am

  Eu n-am vazut pana acum floricele din astea de lemn cainesc…unde se gasesc? 🙂

  F frumos jurnalul tau, am scris si eu in vre0 3 zile si am renuntat…

  http://cuvinte-din-sufletul-meu.blogspot.ro/2014/02/jurnalul-unei-femei-simple.html

 • Rolling Ideas May 28, 2014 at 2:32 pm

  Vroiam poza cu tortul de capsuni 😀

 • Badea Bianca May 28, 2014 at 2:42 pm

  Uite ca atunci cand sunt la tara vad destul de des carute si cai:D

 • Asociatia Parinti Pentru Copii May 28, 2014 at 4:12 pm

  Buna ziua!

  Noi, Asociatia Parinti pentru Copii, credem ca un text scris de dumneavostra de 1 iunie sub titlul ” Scrisoare catre mine, copilul “, ar putea imbunatati viata multor copii din Romania. Regasirea emotiei copilariei retraita de fiecare dintre noi prin lectura textelor scrise de dumneavostra alaturi de alte personalitati din Romania la care am apelat, ar putea fi cheia unei noi abordari, atat la nivel personal, cat si institutional, a problemelor reale cu care copiii din societatea moderna se confrunta.

  Ceea ce va rugam este sa acceptati provocarea si sa ne trimiteti pe adresa de e-mail : scrisoricatreminecopilul@gmail.com un text semnat de dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul “

  Textul dumneavastra, alaturi de alte texte scrise de nume respectabile din Romania, precum si de voluntari mai putin cunoscuti, dar la fel de dornici sa participe la cauza noastra, va fi publicat in revistele de nisa cu care vom colabora, pe blogurile colaboratorilor nostri care trateaza teme similare, iar, la final, vor face obiectul unui volum ce va fi publicat, pe baza unei colaborari cu una din editurile de profil, sub titlul ” Scrisori catre mine, copilul ” .

  Va multumim pentru amabilitatea cu care ne acordati atentie , asteptam in timp util textul dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul ” pe adresa de e-mail :scrisoricatreminecopilul@gmail.com

  Cu stima, Asociatia Parinti Pentru Copii

  https://scrisoricatreminecopilul.wordpress.com

  La acest proiect pot participa atat persoanele invitate, cat si alte persoane care vor sa ni se alature fara o invitatie speciala in acest sens, dar care cred ca au puterea de a accepta provocarea de a scrie sincer catre cel care a fost odata, copilul.

  Pe masura ce vom primi textele dumneavoastra pe adresa de e-mail:scrisoricatreminecopilul@gmail.com, odata cu publicarea in revistele si blogurile de specialitate vom adauga pe acest blog o parte din textele ce vor sta la baza volumului:” Scrisori catre mine, copilul “

 • Claudia May 30, 2014 at 6:45 am

  Sa stii ca cine se scoala de dimineata faca treaba multa … pentru blog cel putin :)))
  Eu am spor dimineata dupa care… 🙁
  Iar de drafturi ce sa zic, imi sunt pline blogurile :)))
  O zi spornica sa ai! 😉

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.