Skip to main content

Joaca de-a cercetaşii

Primisem cadou de ziua mea o busolă militară, pe care o plimbam după mine oriunde mergeam. Abia aşteptam ziua de duminică, ştiind că voi ieşi cu părinţii la iarbă verde sau la pădure. Auzisem că ar exista o grupare de cercetaşi, dar mare lucru nu ştiam despre ea. Noroc că aveam imaginaţia bogată şi în acest fel suplineam lipsurile.

Tot datorită imaginaţiei, de când i-am oferit nepotului meu cartea Cireşarii, scrisă de Constantin Chiriţă, care l-a încântat peste măsură, mă bate gândul ca anul acesta, de ziua lui, să îi fac o surpriză pe care să nu o uite niciodată.

Aş vrea ca împreună cu părinţii lui să organizez o excursie într-o pădure din apropiere, unde nepotul meu şi câţiva colegi de şcoală să se joace în voie de-a cireşarii, de-a cercetaşii, de-a “comoara din insulă” sau de-a orice le va trece prin cap, iar adulţii să pitească diverse obiecte, pe care cei mici vor fi nevoiţi să le caute cu ajutorul indiciilor pe care le vom gândi îndelung.

Comorile vor fi cărţi, dulciuri, jucării şi puzzle-uri. Şi pentru că tocmai a învăţat punctele cardinale, am de gând să îi ofer cadou un jurnal de bord cu busolă, pe care să îl folosească în pădure. Îşi va putea nota în el indiciile după care să se ghideze, va folosi busola care este funcţională şi va avea senzaţia că a devenit un mare explorator.

Aş vrea acum să vă invit la un concurs. Imaginaţi un plan pentru punerea în scenă a unei sărbători din viaţa unui apropiat de-al vostru şi puteţi câştiga un glob bar de birou. Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul iLUX, să alegeţi  un produs din multitudinea de cadouri de lux găsite acolo, să fiţi atenţi atât la cadouri pentru barbati, cât şi la cadouri pentru femei. După ce aţi ales cadoul, intraţi fără frică pe blog.ilux.ro şi lăsaţi un comentariu la articolul dedicat concursului, unde să descrieţi creativ şi original felul în care aţi vrea să îl surprindeţi pe destinatarul cadoului.

 

 

Ştiu că aveţi imaginaţie, ştiu că vă plac provocările şi tare mult mi-aş dori ca unul dintre cititorii mei să câştige barul glob pământesc de birou, aşa că lăsaţi-vă imaginaţia să zburde în voie, participaţi la concurs, unde cel mai creativ scenariu, cel mai original participant va fi norocosul câştigător. Rezultatul concursului va fi afişat intâi pe pagina iLux de facebook, apoi şi pe blog.

Acest concurs are loc cu ocazia relansării site-ului, care vine cu noutăţi gândite pentru o navigare mai uşoară, pentru ca cei interesaţi să depisteze rapid cadoul potrivit, dar şi cu Free Exchange, ceea ce înseamna schimbarea gratuită a cadourilor. O altă noutate care mi s-a părut importantă ar fi scăderea valorii comenzii minime de la 200 la 100 de lei pentru a beneficia de livrare gratuită.

Şi pentru că iLUX este revigorat, pentru că vrea să facă tuturor toamna mai frumoasă, relansarea site-ului vine cu încă o ofertă specială: la toate comenzile care depăsesc 200 lei, cumpărătorul primeşte o umbrelă marca iLUX, promoţie valabilă doar în intervalul 22 octombrie – 16 noiembrie.

Sloganul iLUX din această perioadă este “O toamnă de senzaţie. Cu un strop de inspiraţie faci cadouri de senzaţie”.

Vă doresc succes tuturor!

Comments
 • Dana October 23, 2012 at 5:11 am

  Arata interesant agenda cu busola. Si sper ca functioneaza busola… Aveam si eu una, mostenire de pe la bunici din timpul razboiului, dar s+a cam demagnetizat. S inspirata si ideea de a antrena copiii prin padure. 🙂

 • Rolling Ideas October 23, 2012 at 5:31 am

  Copiii vor fi foarte incantati de jocul de-a cercetasii.

 • OchiiVerzi October 23, 2012 at 5:33 am

  Ai un nepot tare norocos :))) … pe bune! E bine daca reuseste sa se bucure de viata cu adevarat si nu e unul din copii teleghidati si condusi de calculator. Ce vremuri .. pff! Va felicit pentru ideea voastra de a le oferi ceva adevarat.

 • silavaracald October 23, 2012 at 6:07 am

  Copiii mei chiar au fost la cercetasi si s-au ales cel putin cu simtul naturii de pe urma asta. In timp ce erau in tabere, au invatat sa gateasca la ceaun, sa faca si sa stinga focul in padure, detasand o felie din covorul de iarba, apoi punand-o la loc dupa ce terminau, astfel incat natura sa nu aiba de suferit.
  Buna ideea ta de cadou!

 • cotos October 23, 2012 at 6:29 am

  Misto site…Asa incet incet, deja o sa ma descurc la cumparat cadouri…

 • Rudolph Aspirant October 23, 2012 at 8:06 am

  Ah, mie mi-a placut ff mult seria cartilor cu Ciresarii ! Am si un Ciresar preferat, Ursu, si un Ciresar nesuferit, Victor !

  • Ioana K-Man October 23, 2012 at 9:22 am

   Preferatul meu era Tica, am plans cand a spus la finalul primului roman ca s-a terminat copilaria lui 🙁

 • Minnie October 23, 2012 at 9:13 am

  Am sa “cercetez” ce pot face! 🙂

 • coco October 23, 2012 at 10:41 am

  sa stii ca o busola mi-ar trebui si mie 🙂

 • Hapi October 23, 2012 at 11:51 am

  Eh….eu m-as pierde in padure cu tot cu busola. Trebuie sa recunosc ca sunt un dezastru absolut la tot ce tine de orientare
  Nu particip la concurs dar iti spun ce-mi place mie foarte mult de pe Ilux: a anumita cutie cu ceasuri pentru barbati. Scumpa si din piele 😀 Asta e cadoul pe care l-as face unui partener de afaceri care colectioneaza ceasuri (de lux, of course)

 • doiparinti October 23, 2012 at 12:15 pm

  Frumoasa initiativa … sa ne tii la curent privind rezultatele 😀

 • zdwub October 23, 2012 at 2:11 pm

  Ii pregatesti o aventura tare interesanta nepotului tau…este chiar o idee frumoasa si numai buna de pus in practica 🙂 iar barul glob nu ar sta rau pe biroul meu mai ales daca e plin, dar nu ma deranjeaza sa’l privesc(golesc..exagerat spus evident) in vizita:-” :))

 • Probiu October 23, 2012 at 3:33 pm

  Suna interesant, ia sa cautam cateva accesorii pentru iesiri in natura.

 • Nice October 23, 2012 at 5:27 pm

  Un jurnal de bord cu busola cred ca e un cadou inspirat pentru un copil iubitor de mistere, natura si aventura. Eu m-am orientat intotdeauna dupa muschiul copacilor. 😀

 • pandhora October 23, 2012 at 8:15 pm

  ooo…ce mult mi-am dorit sa traiesc si eu in orasul Ciresarilor…mi-ar fi placut sa fiu Maria 🙂

 • […] noapte egal o săptămână!, Pandhora Sunt asa cum sunt…, , All the time in the world, Joaca de-a cercetaşii, Zina MANCARURI SI BAUTURI preferate de mari scriitori – Ernest […]

 • elly weiss October 24, 2012 at 4:12 am

  Nu particip la concurs, ca poate castig :)) Mi-e sa nu recidivez…
  Stii? Chestia cu cercetasia eu n-o inteleg, n-am inteles-o niciodata. Poate unde nu-mi place sa umblu pe coclauri. Probabil eram o paria in America, vai de capu’ meu! :))

 • mixy October 24, 2012 at 6:18 am

  încep să mă zbârlesc la cuvântul “concurs”… :))

 • Radu October 24, 2012 at 6:18 am

  Şi acum mai dau o fugă prin Cireşarii câteodată. Cel mai mult îmi place al doilea volum.
  Frumoasă ideea cu cercetaşii.
  Pe vremea mea existau adevărate concursuri de orientare cu finale naţionale! Evident şi cu premii!
  Spor la concurs Vienela!

 • cherish December 3, 2013 at 9:31 pm

  da, frumos! 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.