Skip to main content

Cum s-a născut prima negresă albă

Câți dintre voi se pot lăuda că au văzut până acum vreo negresă albă? Câți dintre voi au atins o negresă albă? Astăzi vă voi spune incredibila poveste a nașterii primei negrese albe. A șocat lumea și a făcut să se
ridice câteva semne de întrebare, absolut legitime, cu privire la atenția și memoria doamnei ce a adus pe lume această anomalie.

O seară ce se anunța a fi agitată. Seara de vineri, când Ionuț aștepta niște prieteni. Mi-am spus că ar fi drăguț ca, pe lângă băutura pregătită, să îi servim și cu o negresă bine glazurată. Cât timp Mihai s-a pregătit sufletește sorbind dintr-un pahar cu bere, iar Ionuț a făcut un duș rapid de o oră, eu m-am strecurat în bucătărie, am pregătit ingredientele necesare, le-am amestecat pe rând, așa cum o cere rețeta. Când mi-am terminat treaba, am pus tava în cuptor, mi-am aprins o țigară și mi-am luat laptopul în brațe.

Atunci m-a lovit cumplitul adevăr: din minunata mea prăjitură lipsea ingredientul principal, fără de care negresa nu este negresă: cacao! Primise totul, crescuse înaltă și pufoasă, mirosea bestial, dar se născuse albă și așa avea să rămână pe veci. Radu spune că nu ar fi primul caz de negresă născută albă. Credeți că mă consolează cu ceva afirmatia lui? Oricum, până când nu îmi aduce dovezi, rămân la convingerea că sunt prima femeie care a dat naștere unei negrese albe, într-o minunată seară de vineri, 10 ianuarie 2014.

Pentru că am fost întrebată de rețetă, m-am gândit că nu ar fi rău să vă las link spre blogul unde am explicat pe îndelete cum fac eu prăjitura negresă. Merci de idee, Ana-Maria!

Comments
  • Mirona January 16, 2014 at 8:50 am

    :))) Primul meu cozonac – framantat de mana, crestere ca la carte, galben etc. Lipsea zaharul cu desavarsire. Noroc ca era cu rahat!
    Urmatorii au avut zahar, dar nu am mai stat sa-i framant de mana. 😀

  • Petre January 16, 2014 at 9:10 am

    Alba, neagra … nu prea conteaza daca s-a mancat 🙂

  • Ana-Maria January 16, 2014 at 9:20 am

    Daca a fost gustoasa si halibila , mai conteaza ca a fosta alba si nu neagra? Iaca , ai nascut o negresa suferinda de albinism… 😀
    Nu scri reteta,te rog?

  • Vienela January 16, 2014 at 9:28 am

    Mirona, cred ca lesinam daca uitam zaharul. Mie, de obicei, prajiturile imi ies mai dulci de cum ar trebui… 🙂 Asa s-a intamplat si cu negresa, tocmai pentru ca nu avea cacao. :))))

  • Vienela January 16, 2014 at 9:29 am

    Ai dreptate, Petre. Daca s-a mancat imediat, inseamna ca putini sunt cei carora le pasa de culoare. 🙂

  • Vienela January 16, 2014 at 9:30 am

    Ana-Maria, uite aici reteta… http://vienela.blogspot.ro/2013/09/prajitura-negresa.html
    Voi pune linkul si in articol, poate mai sunt si altii interesati. 🙂

  • Ana-Maria January 16, 2014 at 10:29 am

    Multumesc ! 🙂

  • Dan January 16, 2014 at 11:47 am

    Credeam că te referi la Mariah Carey … 😆

  • Radu January 16, 2014 at 1:14 pm

    Există cazuri când din pârinţi negri se nasc copii albi. Extrem de rare! Am văzut demult un film despre o asemenea poveste!

  • Javra January 16, 2014 at 2:42 pm

    A ieşit tot o prăjitură. Trebuie doar să-i pui un nume. Îţi propun Vienela. 🙂

  • vavaly January 16, 2014 at 2:53 pm

    eu am făcut tort fără zahăr, am spăla rufe la maşină fără detergent… de câte două ori fiecare din cele amintite :))). deci consolează-te că se poate şi mai rău …

  • Adriana January 16, 2014 at 4:01 pm

    ….habar nu am să fac prăjituri. Dar se pare că nu mai am habar de multe!

  • psi January 16, 2014 at 4:28 pm

    eu o fac cu bezea. cu spumă de bezea deasupra şi cu glazură de ciocolată… numai că nu ştiu de ce, am eu o dambla şi mă omor după prăjiturile la care chiar se munceşte. 🙂
    bănui că şi albă s-a mâncat, nu-i aşa?

  • Sonia January 16, 2014 at 6:36 pm

    🙂 Ooooo… nimic nu e nou sub soare. Am făcut sarmale fără orez, blat fără gălbenușuri și aproape de fiecare dată când vreau să fac mazăre uit să o cumpăr. Important este rezultatul. Și înțeleg că a fost bună.

  • Anca January 16, 2014 at 6:39 pm

    :))
    toate ca toate, dar cred ca tigara a facut totul 🙂

  • Silving January 17, 2014 at 1:23 pm

    Apropo de prajituri prea dulci,mie asa imi ies de fiecare data cand fac dupa vreo reteta din vreo carte.Tocmai de aia fac dupa capul meu. Penultima reteta,pe care cred c-am scris-o pe blog,avea ceva de genul un pachet de unt,din care am pus vreo 50 g doar,ultima reteta luata de pe alt blog avea vreo cana de zahar din care am pus vreo 4 linguri…Alea din retetele altora ies asa de dulci ca nici macar copiilor mei nu le plac.Asa ca eu mereu pun zahar-si unt-dupa capul meu,ca daca depaseste 100 g unt si are un pahar de zahar deja nu ma mai uit :D.
    Nu mergea o glazura de ciocolata la negresa ta? Sincer,dupa titlu,credeam c-ai facut.o cu vreo glazura de ciocolata alba 😉

  • Silavaracald January 18, 2014 at 9:25 am

    Bag seamă că ai „născut” o variantă feminină a lui Michael Jackson. 😀

  • elly weiss February 22, 2014 at 8:02 pm

    Problema era doar daca ai fi apucat sa spui ca faci o prajitura cu cacao. Daca nu…era reteta noua :))

  • Ciorba de perișoare | Iubesc Viaţa May 28, 2016 at 6:56 am

    […] nu este un blog culinar, însă din când în când îmi amăgesc cititorii cu un cozonac, cu o negresă albă, cu un pește proaspăt […]

  • Post a comment

    Threaded commenting powered by interconnect/it code.