Skip to main content

Cornulețe cu marmeladă

Mi-a cumpărat Mihai o găletușă cu marmeladă. D-aia plină de apă, zahăr, colorant și fixativ. 😀 Încercând să diversific puțin meniul pentru sărbătoarea de Paști, am făcut niște cornulețe, căci nu mai mâncasem de mult timp. S-au terminat sâmbătă, la nici două ore după ce le-am scos din cuptor. Nu am apucat să mă satur, așa că astăzi am repetat isprava.  Am trântit repede niște cornulețe cu marmeladă în cuptor. Am încercat să le mănânc așa, fierbinți, abia scoase din tavă. Mi-a curs marmelada pe pantaloni, mi s-a strecurat pe sub mâneca bluzei, mi-a făcut mustăcioare. Degetele erau pline, pline de ‪#‎marmeladasufletului‬ . Concluzia: nu faceți cornulețe cu marmeladă! Fixativul se înmoaie la căldură!

Pentru cei care doresc totuși rețeta de cornulețe cu marmeladă, căci poate fi adaptată la orice fel de umplutură:

-un pachet de margarină de 250 g (puteți folosi untură, unt sau combinații)

-un plic de drojdie uscată

-250 g smântână (merge la fel de bine și cu iaurt)

-un praf de sare

-făină câtă cuprinde pentru un aluat care să se întindă bine.

Am amestecat ingredientele și am lăsat aluatul la frigider 2 ore (timpul minim recomandat este de 30 minute).

Am pornit cuptorul, să stea cald.

Am rupt din aluat bucăți de mărimea caiselor mari.

Am întins pe rând bilele de aluat cu sucitorul, în așa fel încât să iasă forme rotunde.

Le-am tăiat în câte 8 bucăți pe care le-am umplut cu marmeladă (puteți folosi un magiun, gem tare, gem amestecat cu nucă, rahat…) și le-am răsucit de la partea lată înspre vârf.

Le-am pus în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am lăsat în cuptor.

Le-am scos când talpa cornulețelor era bine rumenită și le-am pudrat cu zahăr.

Cum le-am mâncat, scrie la începutul articolului. Cam atât despre cornulețe cu marmeladă. 🙂

Comments
  • Dany May 4, 2016 at 6:54 pm

    mmmm , mi-ai adus aminte si in acelasi timp pofta de cornulte. Maine la prima ora sunt la market 😀

    • Vienela May 5, 2016 at 1:01 pm

      🙂 Pentru o perioada mi-am facut plinul. Acum imi e pofta de cirese, dar inca nu a venit vremea lor. :))

  • cristina dragomir May 8, 2016 at 9:23 pm

    si poza, unde e poza? Macar sa am la ce sa ma uit in timp ce salivez! Par greu de facut pentru o lenesa ca mine.

    • Vienela June 7, 2016 at 9:42 am

      Sunt osur de facut, numai ca e greu sa stai de poze cand lumea se buluceste pe langa cornulete si ai impresia ca vei ramane nemancat… :)))

  • Post a comment

    Threaded commenting powered by interconnect/it code.